Iskolai felügyelet – 2021. március 8-tól

Tisztelt Szülők!

 

2021. március 7-én aktuális információ!

 

Ahogy már korábban jeleztem, a 17/2021. (III.5.) EMMI határozat értelmében az általános iskolák 2021. március 8 – 31 – ig digitális munkarendre térnek át. Április 1. és 6. között tavaszi szünet lesz.

Iskolánkban március 8. hétfő tanítás nélküli munkanap, ami a pedagógusoknak értekezletekkel, felkészüléssel telik. Ezen a napon tananyagot még nem küldünk ki.

A Kormány 111/2021. (III. 6.) Korm. rendelete szerint az iskolák biztosíthatnak felügyeletet az alábbi módon:

  •  A szülő, törvényes képviselő igényelheti a felügyeletet abban az esetben, ha mindkét szülő aktívan dolgozik (egy szülős családban aki a gyermekről életvitelszerűen gondoskodik), illetve a védekezésben bármilyen módon részt vesz, emiatt nem tudja gyermeke felügyeletét ellátni.

Ebben az esetben Kérelmet nyújthatnak be a tagintézmény-vezetőnél, aki ebben dönt. A Kérelemhez formanyomtatvány nem szükséges, de az alábbiakat tartalmaznia kell:

  • gyermek nevét
  • felügyelet kérésének indokát
  • az igényelt ügyeleti napokat
  • hány órától, hány óráig ( 6.30-tól 16 óráig igényelhető)
  • aktuális telefonszámot, melyen a szülő elérhető.

A Kérelmet kizárólag az iskola email címére elküldve tudjuk fogadni (iskola.inotai@gmail.com), osztályfőnököknek messengeren, facebookon, telefonos üzenetben elküldve nem.

A Kérelmet legkésőbb március 8. (hétfő) 10 óráig tudjuk fogadni, ezt követően le kell jelentenünk a létszámot. (Kivételes esetekben a felügyeletet megelőző nap 9 óráig.)

Az étkezés megrendelését, lemondását továbbra is a szülők intézik az ismert   ( 06 88 745 972 ) telefonszámon, az Önkormányzat Intézményüzemeltetési Szervezeténél. Március 8-án nincs étkezés, ez központilag le lett mondva.

Mivel pedagógusaink 80 %-a, illetve a gyerekek nagy többsége még nem esett át a megbetegedésen, védettséget nem szerzett, oltásban nem részesült, és a Kormányrendelet is kötelező maszkhasználatot ír elő, így a felügyelet ideje alatt kül-és beltéren is maszkot kell hordani felnőttnek és gyermeknek egyaránt.

 

Kérem Önöket, hogy alapos mérlegelés után döntsenek arról, hogy igénylik-e az ügyeletet. Vannak olyan élethelyzetek, amikor nincs más megoldás, ebben az esetben szívesen segítünk. Azonban a járvány megfékezésének feltétele, hogy minél kisebbre szorítsuk a kontaktusok számát.

A tavaszi szünet után szeretnénk úgy visszatérni az iskolába, hogy sem gyermek, sem dolgozó megbetegedése miatt ne kelljen többé karanténba záratnunk osztályokat, esetlegesen iskolát.

A célunk az, hogy mielőbb visszatérhessünk a normális élethez, ami a mi esetünkben a teljes létszámú, iskolai, jelenléti oktatást jelenti.

 

Eddigi és jövőbeni együttműködésüket, megértésüket köszönöm! Mindenkinek jó egészséget és kitartást kívánok!

 

Várpalota, 2021. 03. 07.

Tisztelettel:

Tavaszi Rita
tagintézmény-vezető