TESCO – „Ön választ, mi segítünk” (2021.)

2022. április

Kész!

Elkészültünk! A mezítlábas ösvény kerete elkészült, az egyes egységeket a következő anyagokkal töltöttük fel: homok, baglyasi mészkő, műfű, toboz, mulcs, friss gyep, folyami kavics, natur fa rönkök. Ősszel az egyik rekesz tartalmát baglyasi makkra fogjuk cserélni.
Már csak egy rekesz vár töltőanyagra, a talpsimogató ötleteket szívesen várjuk!
Az illatkert is kezd már zöldülni. A levendulák (egy kivételével) szépen megeredtek, májusban reméljük már a virágait is látni fogjuk. A fűszernövényes parcellákban már bújik a borsmenta, a csokimenta, a citromfű, a kakukkfű, az oregánó, s zöldül már a bazsalikom is. Vetettünk még kaprot, hogy teljes legyen a fűszertár.
A sziklakert is feléledt, a szegfű már illatozik, a kövirózsák is életre keltek.
A tavaszi esők után a gyomnövényekkel még erősen küzdünk, de a mulcstakaró biztosan segíteni fog nekünk távoltartani a tyúkhúrt. 🙂
A családi napon feltétlenül mindenki próbálja ki a mezítlábas ösvényt!

2021. november

Járványhelyzet

Sajnos a járványügyi helyzet miatt külsős vendégeket nem fogadhatunk az iskolában, így az illatkert kialakítását tavaszra halasztjuk.

2021. október

„szÉpíts!”

Lassan beérkezik minden alapanyag, s épülhet a mezítlábas ösvény. Addig is egy „szÉpíts!” napra hívunk minden szülőt, diákot, akik néhány órát áldoznának szabadidejükből az iskola szépítésére.

A tervezett munkák:
– Raklapbútor készítése (csiszolás, festés)
– Mezítlábas ösvény alapjának előkészítése
– Játszóegységek, családi sarok felújítása (csiszolás, festés)

A kertekben feleslegessé vált, túlszaporodott évelő növényeket köszönettel elfogadunk.
Akire számíthatunk, kérjük az osztályfőnökön keresztül jelezzenek nekünk. De ha 8 és 16 óra között meglepnek minket, az sem baj!me click here

2021. június

Eredmény

Köszönjük az aktív támogatást! „Baglyasi illatkert – Fűszernövénykert és tematikus mezítlábas ösvény kialakítása” projektünk 200 000 Ft támogatásban részesült.
A mezítlábas ösvény építését ősszel kezdjük!

2021. május

Kiemeltek

A Tesco „Ön választ, mi segítünk” programjában bekerültünk azon három intézmény közé, amelyeknek projektjére a régió Tesco áruházaiban lehet szavazni. A legtöbb szavazatot kapó pályázat 400 000 Ft, a második 200 000 Ft, a harmadik 100 000 Ft támogatást nyer el.

2021. április

Pályázat beadása

Iskolánk 2021. áprilisában „Baglyasi illatkert – Fűszernövénykert és tematikus mezítlábas ösvény kialakítása” címmel pályázatot nyújtott be.

2021. március

Pályázat kiírása

2021 márciusában kilencedik alkalommal hirdette meg a TESCO az „Ön választ, mi segítünk” programjukat. A Tesco támogatásával hozzájárul ahhoz, hogy országszerte számos gyerekeket, családokat, időseket és rászorulókat támogató, környezetvédő, fejlesztő és oktatási program valósulhasson meg.