HAT-18-01-0133

2019. június

Kedves Oldallátogató!

A Határtalanul kirándulás résztvevői újra összeültek, hogy arról a pár emlékezetes májusi napról egy kisfilmet készítsenek. Íme a végeredmény:

2019. június

Kedves Oldallátogató!

A kirándulás véget ért, de az élmények még nem ülepedtek teljesen le. Annyi sok kalandban volt részünk, hogy egy-egy helyszínt, épületet, történést nehéz időben hova tennünk. Hogy kicsit rendet tegyünk, újra éltük a kirándulást az indulástól a hazatérésig, élményeinket megosztva iskolatársainkkal. Újra összegyűltünk tehát a Vásárhelyi András Tagiskolában, és egy témanap keretei közé fogtuk visszaemlékezéseinket, így kedvet csinálva és átadva jelképes túrístabotunkat a következő osztályoknak.

2019. május

Kedves Oldallátogató!

A kirándulás fáradalmait kipihentük, ám élményeink még frissek. Mivel ez tanulmányi kirándulás volt, azért hogy az úton szerzett tapasztalataink, az elhangzott információk eddigi tanulmányainkban a helyére kerüljenek, hogy az emlékek elmélyített tudássá váljanak, no meg, hogy a visszajelzések is meglegyenek, hetedikeseinknek értékelő órát szerveztünk.

2019. május

Kedves Oldallátogató!

Utolsó napunkon Kolozsvárt elhagyva Bánffyhunyadra vezetett utunk, ahol a Petőfi Sándor emlékhelynél meghallgattuk a költő itt írt versét (Az erdélyi hadsereg) egy diákunk előadásában. Az emlékhely melletti református templomot szerencsénkre meg tudtuk még az újraépítés előtt nézni.

Következő állomásunk Csucsa volt, ahol az Ady emlékházban a gyerekek a költőóriás életét ismerték meg.

Még egy utolsó pillantást vethettünk a Királyhágón a festői erdélyi havasokra, majd Nagyszalontára érve az Arany János Múzeumban elevenítettük fel Arany János tanult műveit.

Utunk utolsó állomásaként megálltunk a nagyváradi érseki palotánal, ahol Szent László királyunk szobrát néztük meg.

2019. május

Kedves Oldallátogató!

A napot Madéfalva határában kezdtük, ahol megemlékeztünk a szabadságharcban elesett 200 székely vértanúról, akik életüket adták a hazáért.

Utunk a festői Békás szoroson keresztül vezetett, majd megálltunk a híres Gyilkostónál sétálni.

Délután megérkeztünk Kolozsvárra, ahol először a Házsongárdi temetőben róttuk le tiszteletünket Dzsida Jenő és Apáczai Csere János sírjánál, majd Kolozsvár belvárosában sétálva megcsodáltuk Mátyás király impozáns szobrát és szülőházát is.

2019. május

Kedves Oldallátogató!

Hihetetlenül tartalmas nap van a hátunk mögött.
A tartalmas reggeli után felfedeztük Csíkszereda belvárosát, és a Mikó várban nagyon érdekes, interaktív tárlatvezetésen vettünk részt.
Utána megemlékeztünk az 1848-49-es szabadságharc hőseiről a Nyergestetőn. Az egész délutánunkat Csíksomlyón töltöttük, mindenki elmondhatott egy imát a csodatévő Szűzanya szobránál, majd kirándultunk a festői Nyeregbe, megkóstolhattuk a helyi borvizet is.

2019. május

Kedves Oldallátogató!

Reggel korán keltünk, hiszen az első órában szállásadóink, a Téglás Gábor Líceum 7.osztályos tanulóival barátkoztunk. Egy barátságos focimeccs után folytattuk utunkat Segesvárra, ahol a hangulatos óvárosban Petőfi Sándor szobrát megkoszorúztuk.

Utunk Parajdra vezetett, ahol lementünk sétálni a sóbányába is. Egy séta erejéig megálltunk a Medvetónál is, majd Korondon fazekas és népművészeti portékák között válogattak a gyerekek. Végül Farkaslakán Tamási Áron sírhelyénél emlékeztünk meg a jeles íróról.

2019. május

Kedves Oldallátogató!

Az Inotai Tagiskola és a Vásárhelyi András Tagiskola 7.osztályosaival felkerekedtünk, és 5 nap alatt bebarangoljuk Erdélyt. Ma első állomásunk Arad volt, ahol megkoszorúztuk az Aradi vértanúk emlékhelyét. Majd felfedeztük Vajdahunyad várát, megismerve a Hunyadiak életét. Utunk Dévára vezetett, ahol siklóval felmentünk a történelmi Déva várához.

2019. május

Kedves Oldallátogató!

7. osztályos tanulóink hamarosan Erdélybe utaznak 5 napra a Határtalanul pályázat révén a Vásárhelyi András Tagiskola  7. osztályos tanulóival együtt. Ma találkozott a két csapat és előkészítő óra alkalmával ismerkedtek meg a pontos programmal. Nagyon jó, tartalmas kirándulás vár rájuk!

2019. május

Kedves Oldallátogató!

Határtalanul pályázat keretében a 7. osztály bebarangolja Erdély legszebb vidékeit, megismerve az ottani magyar ajkú kultúrákat, szokásokat és számos híres magyar költőnk, írónk emlékhelyét keresik fel.
Felkészülésükben segített az is, hogy meglátogatták a Trianon Múzeum kiállítását.

2018. június

Kedves Oldallátogató!

Örömmel jelentjük: iskolánk pályázata pozitív elbírálást kapott, így a 2018/2019-es tanévben hetedikeseink a Vásárhelyi András Tagiskola hetedik évfolyamával közösen egy 5 napos erdélyi kiránduláson vehetnek majd részt.

2018. február

Kedves Oldallátogató!

Iskolánk a kiírásra beadta elkészített pályázatát „Magyar alkotók nyomában – Erdélyi kirándulás” címmel.

2018. január

Kedves Oldallátogató!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő  a HATÁRTALANUL! program keretében nyílt pályázatot hirdet 7. évfolyamon tanuló diákok – Románia, Szlovákia, Szerbia, Ukrajna, Szlovénia vagy Horvátország magyarlakta területeire irányuló tanulmányi kirándulásának támogatására.