NTP-KNI-18-0075

2019. május

Kertészkedés

A háztartási mindentudó szakkörökön az elmúlt időszakban kertészeti  ismeretekkel gazdagíthattuk tudásunkat. Péterné Andi néni vezetésével a helyi Rotter kertészetbe látogattunk. A szakkörön készíthettünk díszes agyagcserepet, ebbe ültethettünk saját fűszernövény palántáinkat. Az iskolában van egy kis veteményes kertünk. Itt próbálhattuk ki a kertészeti munkákat. Nagy izgalommal ültettünk a kertünkbe főzőhagymát, lila hagymát, lila burgonyát, kukoricákat (főznivaló és pattogatni való kukoricát), bokorbabot, salátát ás hónapos retket. A kerítés mellé dísztököt és dísz-napraforgót ültettünk.

Kertészkedés

2019. január

Kelt tészták

A jó kelt tésztának nincs párja! Az elkészítéshez a titkot pedig a Takács-kalács árulta el. A gyerekek nagyon élvezték a kalácskészítést.

Kalács készítés

2019. január

Otthon a konyhában

Egytálételként paprikás krumpli főtt Inotán, a tehetséggondozó szakkör keretein belül. Megismerték a gyerekek a sertés testrészeit, a különböző húsok felhasználhatóságát. A pályázat keretében vett evőeszközök és étkészlet segítségével megtanulták a helyes térítés szabályait és még szalvéta hajtogatásra is volt idejük, amíg az étel elkészült.

Konyhai teendők

2019. január

Levesek

Tehetséggondozó szakköröseink paradicsomlevest és fokhagyma krémlevest készítettek. Megismerték a különböző sűrítési eljárásokat is főzés közben.

Levesek

2019. január

Konyhai eszközök

Hurrá! Megérkeztek a konyhai felszerelések. Sok-sok tányér, bögre, pohár, lábos, serpenyő. Minden, ami a jó főzéshez kell. Készülhetnek már a finom ételek és sütemények.

Új konyhai eszközök

2018. december

A tárgyak története

A tárgyak történetéről tanultak ma a gyerekek, a veszprémi Amerikai kuckó munkatársának segítségével.

Tárgyak története

2018. december

Bébiételek

A tehetséggondozó szakkörön újból a csecsemőkkel foglalkoztunk. Julcsi néni megmutatta a hordozó kendőkkel milyen sokféleképpen tudjuk a babákat hordozni.  A lányok le sem akarták rakni a babákat. Utána bébiételeket főztünk és kóstoltunk. A répapürének kisebb, de az alma, banán és cékla pürének hatalmas sikere volt.

Még egy kis csecsemőgondozás

2018. november

Csecsemőgondozás

A tehetséggondozó szakkörösök megismerkedhettek a csecsemők gondozásával. Megtanultuk, hogyan kell biztonságosan felvenni, tartani az apróságokat. Öltöztettünk és pelenkáztunk.

Csecsemőgondozás

2018. november

Gyermekbetegségek

A tehetséggondozó szakkörön a gyerekek, a leggyakoribb gyermekbetegségek jellemzőiről tanították egymást:

Tanítva tanulunk

2018. november

Mentőállomás

A tehetséggondozó szakkör tagjai november 6-án a várpalotai mentőállomásra látogattak. Itt megnézték a mentőautó felszerelését és ki is próbálhatták azokat. A mentőállomás munkáját is meglesték.

MentőállomásON

2018. október

Háztartási balesetek

Tehetséggondozó szakkörünk első témaköre a háztartáson belüli balesetek megelőzése és kezelése, ellátása volt. A gyerekek felmérték a veszélyforrásokat, majd a kisebb háztartási balesetek kezelését gyakorolták. Égési sebek, zúzódások, törések ellátását gyakorolták egymáson.

Sebellátás

2018. október

Kezdődik!

A “Háztartási mindentudó” tehetséggondozó foglalkozás 15 gyermekkel,  Farkas Bernadett, Holdosi Piroska, Sinkóné Pidl Katalin, Tóthné Péter Erzsébet tanárnők vezetésével megkezdte működését. Az első foglalkozás témája a veszélyhelyzetek felismerése és elkerülése a háztartásban, mentőhívás volt. A sebellátást is gyakorolhatták a gyerekek.

2018. július

Nyertünk!

A “Háztartási mindentudó” elnevezésű pályázat megnyerte az igényelt 1,5 millió forintot.

2018. május

Pályázatbeadás

Iskolán a kiírt tehetséggondozó programra “Háztartási mindentudó” címmel beadta pályázatát.

2018. április

A pályázat kiírása

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdet a hazai és határon túli köznevelési intézményekben működő komplex tehetséggondozó  programok támogatására.