2023 – 2024-es tanév eseményei

2024. június

Kedves Oldallátogató!

Mindig eljön az a pillanat, amikor a befektetett munka megtérül, és jönnek az eredmények. Bodrogi Petra 8. osztályos tanulónknál ez a pillanat most érkezett el, hiszen matematikából halmozza az elismeréseket! Nemrég írtunk arról, hogy megnyerte a kistérségi Tasner-versenyt, most pedig legnagyobb örömünkre arról számolhatunk be, hogy a Dunántúli Esélyteremtő Matematikaversenyen megyei 3. helyezett lett. Szívből gratulálunk Petra fantasztikus teljesítményéhez, és további sikereket kívánunk! Hajrá Inota!

2024. június

Kedves Oldallátogató!

Nyolcadikosaink egy szuper harci túrát szerveztek Családi napon az alsóbb éveseknek, de magukat a játékokat kipróbálni nem nagyon volt idejük. Szalai Kati néni – aki a harci túra felelőse volt -, nem hagyta ezt annyiban és a legagyalósabb, legcsapatmunkásabb feladatra, a Lávamezőre ráugrasztotta az osztályt, hadd gyűljenek még ebben az utolsó pár napban is a közös élmények!

2024. május

Kedves Oldallátogató!

Az I. Városi „Ki mit tud?” versenyen részt vettek: Szabó-Völgyi Zoé (ének – alsós korcsoport), Juhász Emília (hangszeres zene – alsós korcsoport), Varga Imre (vers – alsós korcsoport), Albert Olivér (ének – felsős korcsoport), Varga Levente (vers – felsős korcsoport), Rosta Roberta (hangszeres zene – felsős korcsoport). Roberta 1. helyezett lett kategóriájában zongorajátékával. Gratulálunk! Hajrá Inota!

2024. május

Kedves Oldallátogató!

Május közepén rendezték meg a Magyar Vöröskereszt 52. Országos Elsősegélynyújtó Versenyének Veszprém vármegyei fordulóját Pétfürdőn. A résztvevő csapatok három kategóriában mérhették össze tudásukat (gyermek, ifjúsági, felnőtt), és különböző szituációs állomásokon kellett helytállniuk. Iskolánk csapata (a „Legszebb Vércsepp”) gyermek kategóriában megyei első helyezést ért el. A sikeres szereplésnek köszönhetően az ifjúsági és a felnőtt győztes csapat mellett ők képviselik Veszprém vármegyét szeptemberben a Kecskeméten megrendezésre kerülő országos döntőn. A csapat tagjai: Vadovszky Georgina (csapatkapitány), Kondor Kata, Rézműves Julietta Kiara, Széplaki Réka Vanda, Vadovszky Márk. Felkészítő: Széplaki Magdolna. A felkészülésben nagy segítséget nyújtott Bodrogi Petra, 8. osztályos tanuló is, aki csapattársaival tavaly betekintést nyerhetett az országos döntőbe, és most szívesen megosztotta a tapasztalatait az idei versenyzőkkel. Köszönjük Magdi néni és Petra munkáját! A csapatnak pedig szívből gratulálunk! Szorítunk, hogy az országos is jól sikerüljön! Hajrá Inota!

2024. május

Kedves Oldallátogató!

A matematika tanulmányi versenyek sosem népszerűek a gyerekek körében, ám azért mindig akad egy-egy tehetséges diák, aki mozgatható. Szalai Kati néni pedig kereste a lehetőségeket és aktivizálta akit lehetett, így született meg az a sikertörténet, hogy Bodrogi Petra átvehette a május 10-i ünnepélyes díjátadón az ösküi Tasner Antal Általános Iskola által kiírt kistérségi matematika versenyen az első helyezettnek járó díjat 8. osztályos kategóriában. Szívből gratulálunk Petra! Hajrá Inota!

2024. május

Kedves Oldallátogató!

Devecseren rendezték meg a 28. Országos Felmenő rendszerű Csecsemőgondozási Verseny Veszprém vármegyei fordulóját. A találkozón tíz csapat mérte össze tudását gyermek (7), illetve ifjúsági (3) korcsoportban. Az ifjú „csecsemőgondozók” öt elméleti és két életszerű, gyakorlati versenyállomáson adtak számot tudásukról, emellett a szakmai tudáspróbát vöröskereszt-, valamint rendőrségi-totó is kiegészítette. Mindeközben, a verseny ideje alatt, a felkészítőknek és a kísérőknek a Devecseri Kastélykönyvtár nyújtott tartalmas időtöltést. Iskolánk az egyáltalán nem könnyű versenyen végül a dobogó 3. fokára állhatott. A csapat tagjai: Bernáth Noémi, Nyári Dzsenifer, Rézműves Julietta, és ne felejtsük el Gácsi Leilát sem, aki póttagként most a háttérből szorított a lányoknak. A csapat felkészítője: Széplaki Magdolna tanárnő. Szívből gratulálunk! Szép volt lányok! Hajrá Inota!

2024. május

Kedves Oldallátogató!

A kislődi Sobri Jóska Élménypark adott otthont a XII. „Szeresd a magyart!” Veszprém vármegyei hungarikumversenynek, ahol iskolánk 4 fős csapata az előkelő 3. helyezést érte el. A vetélkedőt a Kislődi Rőthy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola szervezi meg évről évre, melyen az idén 37 csapat indult. Az elődöntőből idén is a legügyesebb 12 jutott tovább a döntőbe. A verseny során különböző feladványokon és vetélkedőkön ismerkedhettek meg a gyerekek a hungarikumokkal, Magyarország természeti és kulturális értékeivel, valamint gazdag történelmével. A csapat tagjai: Bodrogi Petra, Kondor Kata, Koronczai Laura, Rábai Lili. Felkészítő: Széplaki Magdolna és Sinkóné Pidl Kata tanárnő. Gratulálunk a csapatnak! Hajrá Inota!

2024. május

Kedves Oldallátogató!

Pétfürdőn rendezték meg 2024. 05. 03-án a Horváth István Területi Kipályás Labdarúgó Tornát, amelyen 6 iskola csapata mérte össze a tudását. Az Inotai Iskola fiú csapatának a III. helyet sikerült megszereznie. A csapatot alkották: Olah Dominik, Zergi Olivér, Rivnyák Bálint, Nagy Erik, Nyári Roland, Boldizsár Dorián, Farkas Richárd, Erdei-Nagy Rikárdó, Szikszai Ábris. Szép volt fiúk! Szívből gratulálunk! Hajrá Inota!

2024. április

Kedves Oldallátogató!

Idén második alkalommal rendezte meg Vadász Móni néni és Sinkóné Pidl Kata néni a felső tagozatosoknak a kézműves délutánt, melynek apropója a közelgő anyák napja. A gyerekek nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a szebbnél szebb ajándékok elkészítésébe. Reméljük minden anyukának sikerült örömet szerezni az elkészül művekkel.

2024. április

Kedves Oldallátogató!

Szalai Kati néni szereti a logikus, matematikai gondolkozáson alapuló kalandokat, még jobban szereti a tanítványait ilyen kihívások elé állítani; ezért folyamatosan keresi az efféle lehetőségeket. Talált is egy hatalmas próbatételt: a Medve Matek országos kihívását, akik minden megyében csinálnak egy nagy versenyt. Ez a vetélkedő a szabadban kihelyezett állomások felkeresése közben nehéz matematika feladatok megoldásáról szól. Az április 26-i székesfehérvári fordulóra 8. osztályos kategóriában 90 csapat nevezett, köztük az Inotai Iskola csapata is. A versenyen a csapatok minősítő rangot kaptak. A Dulic Nikolett, Németh Vivien, Rézműves Julietta összeállítású csapat hihetetlen lelkesedéssel, szuper csapatmunkával és felkészültséggel neves iskolák csapatait legyőzve, ezüst minősítést szerzett. Hatalmas gratuláció a lányoknak! Hajrá Inota!

2024. április

Kedves Oldallátogató!

A Seregélyesi Baptista Általános Iskola idén tizedik alkalommal szervezte meg hagyományos természetismereti, turisztikai vetélkedőjét „Indulj el egy úton…” címmel. Iskolánk szinte már a kezdetektől részt vett minden versenyen, így ezt természetesen most sem hagyhattuk ki. A vetélkedő 3 online fordulóval indult, innen lehetett tovább jutni az országos döntőbe. Az ötletes feladatok megoldása közben a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra útvonalán „túráztunk”, felfedezve hazánk természeti, történelmi, néprajzi, turisztikai érdekességeit, látnivalóit.

A 3-4. évfolyamosok versenyében iskolánkból két csapat jutott be a döntőbe: 7. helyezést ért el a Török Eszter, Zergi Dóra, Fehér-Badics Viktória és Varga Levente alkotta csapat, míg Ágoston Ádám, Szabó Benett, Papp Dávid és Házi Márton a 8. helyet szerezte meg. Az 5-6. évfolyamot iskolánkból két csapat képviselte: Széplaki Réka, Nyári Vanessza, Mátyás Sára és Dobóczi Sándor az idén a 7. helyezést érték el, Gácsi Leila, Bernáth Noémi, Sós Viktória és Németh Vanda csapata pedig a 13. lett. A 7-8. évfolyamos csapatok között Szternácsik Dorottya, Rábai Lili, Vadovszky Márk és Török Vivien a 9. helyezést érte el. /A versenyen egyébként összesen 132 csapat indult, s bár az idén nem jutottunk fel a dobogóra, ez is szép teljesítmény!/ A csapatok felkészítője Széplaki Magdolna tanárnő. Gratulálunk a versenyzőknek! Hajrá Inota!

2024. április

Kedves Oldallátogató!

A 2024. április 23-án rendezett Atletika Diákolimpia területi döntőjén a következő eredmények születtek: a IV. korcsoportos lányok közt ezüstérmes a Varga Fruzsina, Vadovszky Georgina, Kondor Kata, Márkus Lara 4x100m váltó; IV. korcsoport lány súlylökésben bronzérmet szerzett Kondor Kata; IV. korcsoport lány magasugrásban a dobogó masodik fokára állhatott fel Márkus Lara. Mind a négyen az Inotai Iskola 8.osztályos tanulói. Szívből gratulálunk Lányok! Hajrá Inota!!!

2024. április

Kedves Oldallátogató!

Iskolánk az idei tanévben is csatlakozott a Fenntarthatósági Témahéthez, melynek első napján a „TeSzedd!” program keretében a suli apraja-nagyja kesztyűt és zsákot ragadott, és hozzálátott a környék megtisztításához. A Föld napján így 18 zsák szemetet gyűjtöttünk össze, és sajnos még mindig bőven lenne mit összegyűjteni, de a gyerekek ettől függetlenül élvezték a szemétszedést, és büszkék voltak, hogy milyen szépen sikerült megtisztítaniuk a területet.

2024. április

Kedves Oldallátogató!

A Föld napja tiszteletére iskolánk meghirdetett egy ÖKO pályázatot. Természetes, vagy újrahasznosított, hulladék anyagokból lehetett ruhákat és ékszereket létrehozni.
A 2. és 3. helyet Riepl – Straub Júlia, 3. osztályos tanulónk nyerte. Julcsi egy dekoratív kislány övet készített bonbonos csomagolóanyagból, ill. régi kapásjelzőből, műanyag gyöngyökből fűzött kreatív nyakláncot.
Az 1. helyezett Bernáth Nelli, 4. osztályos tanuló lett, aki fantasztikus ruhakölteményt kivitelezett újságpapír, tojástartó doboz, műanyag, neylon, fém alkotórészek felhasználásával.
Szeretettel gratulálunk a nyerteseknek! Köszönjük diákjainknak és szüleiknek, hogy részt vettek a versenyen és időt, energiát szántak e csodás darabok kivitelezésére!
Az ajándékcsomagokról az Inotai Iskolásokért Alapítvány gondoskodott.

2024. április

Kedves Oldallátogató!

A digitális témahét keretében idén is megrendezésre került az INK (Inotai Nyomozó Klub) tanulmányi verseny. A megmérettetésen a félévi bizonyítvány átlaga alapján a 7. és 8. osztály 6-6 legjobb eredményt elért tanulója vívta ki az indulás jogát. A versenyen a tanulóknak egy szövevényes ügyet kellett megoldaniuk, melynek felgöngyölítése közben algoritmikus gondolkodást igénylő matematikai – logikai feladatok sora várta a tanulókat. A legeredményesebb nyomozó-párosnak az idén Vadovszky Gina (8. osztály) és Szekulya Áron (7. osztály) bizonyult. Gratulálunk nekik a többi résztvevővel együtt. Hajrá Inota!

2024. április

Kedves Oldallátogató!

2024. április 09-én zajlott iskolánkban a most 24-szer megrendezett kistérségi mesevetélkedő. Minden eddiginél több, összesen 22 csapat jelentkezett a megmérettetésre. Idén a retró meséken keresztül szerettük volna a gyerekeket visszarepíteni az időben szüleik, nagyszüleik meséi világába. Az izgalmas délutánon első helyezett lett a Lusta macskák (Várkerti Iskola 1. csapat), második a Radírpók, (Bán Aladár Iskola csapata), harmadik a Micike csapat (Várkerti Iskola 2. csapat). Gratulálunk a helyezetteknek, és természetesen minden résztvevőnek; a felkészítő tanároknak pedig köszönjük áldozatos munkájukat!

2024. április

Kedves Oldallátogató!

A IV. korcsoportos fiú Labdarúgó Diákolimpia területi döntője a következőképpen alakult: Mivel Hajmáskér csapata visszalépett így Ősi, Pétfürdő és Inota csapata mérkőzött meg egymással a megyei döntőbe jutásért. A fiúk első meccsükön fölényes 6:3-ra verték Ősi csapatát, de Pétfürdő csapatával nem bírtak, ami azt jelentette, hogy ezüstérmesek lettünk. A csapatot alkották: Oláh Dominik, Farkas Richárd, Nyári Roland, Zergi Olivér, Rivnyák Bálint, Nagy Erik, Erdei-Nagy Rikárdó, Szikszai Ábris. Szívből gratulálunk fiúk! Hajrá Inota!

2024. március

Kedves Oldallátogató!

Március 26-án hagyományteremtő szándékkal a felső tagozatosokat húsvéti kézműves délutánra invitálta Máténé Vadász Mónika. Nyuszis ajtó-, illetve asztali díszeket készítettek és megismerkedtek a viasszal, írókával díszített tojásfestéssel. Jó hangulatban telt a délután, igazi remekművek születtek! A jutalomként kapott finomságot köszönjük a Diákönkormányzatnak! 🐇

2024. március

Kedves Oldallátogató!

Örökös Ökoiskolaként fontosnak tartjuk, hogy tanulóinkat a természet szeretetére, megóvására neveljük. Ezt szolgálja az a törekvésünk is, hogy technika órákon gyakorlati ismeretekkel gazdagodjanak diákjaink. Ennek fontos részét képezi iskolakertünk művelése, amelyből kicsik és nagyok is kiveszik a részüket. Ebben a tanévben két magaságyással és bele való friss földdel gazdagodtunk, amelyet ezúton köszönünk Katona Csaba alpolgármester úrnak!

2024. március

Kedves Oldallátogató!

Március 25-én az Inotai Tagiskola tanulói húsvétváró tojásfát díszítettek az iskola udvarán. A felhívásra sok kisgyerek hozott saját készítésű díszt, és a szülők is szívesen támogatták kezdeményezésünket az általuk beszerzett tojásdíszekkel. Reméljük, hogy az izgatott várakozás minden családnak nagyon kellemes ünnepet hoz, a gyerekeknek pedig tartalmas tavaszi szünetet!

2024. március

Kedves Oldallátogató!

Március 21-én tartotta az Inotai Tagiskola alsós munkaközössége, a már hagyományos Nyusziváró kézműves-, és sport délutánját. A kézműveskedők ajtódísszel és fonal báránykával zárták a napot, a sorversenyen pedig minden feladatban a tojás volt a főszereplő. A jutalomként kapott finomságot köszönjük a Diákönkormányzatnak! 🐇🐰

2024. március

Kedves Oldallátogató!

A IV. korcsoportos lány Labdarúgó Diákolimpia területi döntőjét Balatonalmádiban rendezték meg. Mivel vármegyén belül területeket vontak össze, így az Inotai Iskola lány foci csapatának is a Balaton festői környezetében kellett megmérettetni magukat. A verseny két fordulóból állt: egy őszi és egy tavaszi etapból. A lányok a 2023. október 16-án lezajlódott őszi forduló után az előkelő 2. helyről várták a tavaszi fordulót, amit március 18-án rendeztek meg ugyanott Balatonalmádiban. Sajnos a lányok kiengedték a
kezük közül a már győztesnek vélt meccset a Balatonalmádi csapata ellen és félő volt, hogy elúszik a dobogós helyezés is, de az utolsó meccsükre összeszedték magukat és fölényes győzelemmel megszerezték a megérdemelt bronzérmet. A csapatot alkották: Bodrogi Petra, Márkus Lara, Kondor Kata, Németh Vivien, Nyári Dzsenifer, Varga Fruzsina, Vadovszky Georgina. Szívből gratulálunk lányok! Hajrá Inota!

2024. március

Kedves Oldallátogató!

Iskolánk 5. osztályosai az idén is színvonalas előadás keretében emlékezett meg az 1848. március 15-i forradalomról.

2024. március

Kedves Oldallátogató!

Az iskolai versmondó versenyt idén március 12-én rendeztük meg. Váczi Mihály, Kányádi Sándor, Petőfi Sándor, Radnóti Miklós és Weöres Sándor verseiből szavalhattak a diákok. A színvonalas versenyen szereplő tanulók előadását korcsoportonként értékelte a zsüri. Az eredmények a dicsőségfalon (https://inotaisuli.hu/dicsosegfal/) olvashatók.

A jövő pénteki, városi fordulón iskolánkat Ujlaki Hanga, Mátyás Sára és Szternácsik Dorottya képviseli.

2024. március

Kedves Oldallátogató!

2024. március 11-én, hétfőn rendezte az Inotai Tagiskola hagyományos Ovisuli foglalkozását. A lelkes kis csapat nagy örömmel szabadította ki a fogságba esett kiràlykisasszonyt, hogy szeptemberben ő is elkezdhesse az iskolát. Holdosi Piroska tanárnénivel egy virágos tavaszi csokrot készítettek a gyerekek. A foglalkozást egy jókedvű tornatermi programmal zárta az ovisokkal Tóthné Péter Erzsébet, leendő elsös osztályfőnökünk.

2024. március

Kedves Oldallátogató!

Március 9-én Békéscsaba városa adott otthont az Országos Kick boksz Diákolimpiának, ahol 49 település, 158 iskola, 249 tanulója 411nevezést adott le. Tóth Krisztián az Inotai Iskola 7. osztályos tanulója point fighting – 42kg, light contact – 42kg és kick light – 42kg-os kategóriákban is pástra lépett, ahol nem talált legyőzőjére, így 3 aranyéremmel térhetett haza. Szívből gratulálunk Krisztián! Hajrá Inota!

2024. január

Kedves Oldallátogató!

A magyar kultúra napját január 22-én ünnepeljük. Idén Juhász Lívia tanárnő vezetésével nagy fába vágtuk a fejszénket, ugyanis egy olyan megemlékezést szerettünk volna, melyet mindenki magáénak érezhet kicsit: így az iskola minden tanulójának és pedagógusának közreműködésével született meg az alábbi kisfilm:

2023. december

Kedves Oldallátogató!

Intézményünkben hosszú-hoszzú évek óta hagyomány, hogy az adventi vasárnapok utáni hétfő reggel az iskolában kis műsor keretében közösen gyújtjuk meg az adventi gyertyákat. Tavaly első alkalommal nem csak reggel szűk körben lobbbant lángra a hit, a remény, az öröm és a szeretet lángja, hanem délután a lakóközösséget is meghívtuk, hogy az iskola előtti téren együtt, közösen adhassuk át magunkat az ünnepi várakozásnak.

2023. december

Kedves Oldallátogató!

A karácsony előtti utolsó hét elég mozgalmasra sikerült. Mindent megtettünk, hogy ne csak tanítványainknak és családjaiknak fokozzuk ünnepi hangulatát, hanem a lakóközösség tagjainak is csempésszünk némi ünnepi hangulatot. Ennek okán hétfőn megtartottuk karácsonyi vásárunkat, melyen a gyerekek által készített portékák kerültek eladásra. A bevétel az osztályok kasszáit gyarapította.

2023. december

Kedves Oldallátogató!

Várpalota Város Önkormányzata 300000 Ft-ot ajánlott fel azoknak a várpalotai iskoláknak, akik a tavalyi tanévben teljesítették a „Millió lépés az iskoládért” programon belül a Kéktúra kör távját, legalább ötször. Ma megkaptuk az ebből a pénzből vásárolt sportszereket. Köszönjük szépen! 😊

2023. december

Kedves Oldallátogató!

Ez a nap varázslatos! Az az izgalom, amivel a kicsik reggel a teremajtók előtt toporognak, ahogy a Mikulást váró dalokkal bezengik az egész épületet, ahogy a nagyok eljátszák a lezser nemtörődömséget és mégis hatalmas mosolyokkal keresgélik majd bontogatják a csoki Mikiket, ahogy mi tanárok előkészülünk, megvárva, hogy kicsi és nagy elhagyja az épületet és késő délután vagy kora reggel az érkezésük előtt ott dugdossuk a csomagokat az ablakba, készítjük az asztalokra a kis kedvességeket… tényleg varázslatos! Boldog Mikulást mindenkinek!!

2023. december

Kedves Oldallátogató!

IV. korcsoportos fiú Futsal Diákolimpia területi döntőn két forduló után ezüstérmet vehetett át az Inotai Iskola csapata. (A csapat tagjai a dicsőségfalon: https://inotaisuli.hu/dicsosegfal/) Szép volt fiúk! Szívből gratulálunk! Hajrá Inota!

2023. december

Kedves Oldallátogató!

Az Inotai Tagiskolában több éves hagyomány, hogy közösen emlékezünk meg az adventi alkalmakról, melyre hívjuk és várjuk az inotai lakóközösséget is. Első alkalommal adott azonban ennek helyet az iskola előtt megújult tér, amelynek kivitelezéséért, megvalósításáért köszönetet szeretnénk mondani Campanari-Talabér Márta polgármester asszonynak, a Közszolgáltató Kft-nek és a szülői közösségnek.
December 4-én hétfőn- az első adventi gyertyagyújtás alkalmával- kedves műsorral készültek az érdeklődőknek az Iciri-Piciri óvodások és az Inotai Tagiskola tanulói.
Ezen túl nagy-nagy meglepetés érte a jelenlévő gyerekeket, mert ellátogatott hozzájuk a Mikulás. Gazdag zsákja szaloncukrot és játékokat rejtett a kicsik örömére. A felnőttek a Monlnár Mária Szociális Szövetkezet jóvoltából forralt borral, teával és pogácsával lettek megvendégelve.
1 hét múlva, december 11-én újra várjuk azokat, akik velünk szeretnének ünnepelni!

2023. november

Kedves Oldallátogató!

November 29-én az ” Inotai Harcosok” csapata részt vett a Vásárhelyi Tagiskola által szervezett játékos sorversenyen, ahol 3. helyen léphettek a dobogóra. Ügyesen és becsületesen küzdöttek, igazi harcosok módjára. Gratulálunk! Hajrá Inota!

2023. november

Kedves Oldallátogató!

A “Szép magyar beszéd” verseny iskolai fordulóját 2023. november 29-én tartottuk. A felsősöknek meghirdetett megmérettetésen egy hozott és egy ismeretlen szöveget kellett a 10 induló tanulónak felolvasnia. Az 5-6. osztályosok között Szikszay Pálma (6. o.), a 7-8. osztályosok között Csere Emília (8. o.) bizonyult a legjobbnak. Így ők fogják 2024. februárjában a Veszprém vármegyei fordulón képviselni iskolánkat! Gratulálunk a lányoknak! Hajrá Inota!

2023. november

Kedves Oldallátogató!

2023. november 25-én a Marathon TKE szervezésében került megrendezésre Várpalotán a 30. Mikulásnapi Futóverseny. A Balázs-kert előtti rajtvonalra – a hideg, mostoha idő ellenére is – az Inotai Iskola számos tanulója felsorakozott a különböző távok (1. km, 2. km, 7. km és 12. km) teljesítésére és a célvonalon is többen haladták át sikeresen. Érmeseink névsora a Dicsőségfalon olvasható (https://inotaisuli.hu/dicsosegfal/) , de meg kell említeni azokat is, akik csak hajszállal maradtak le a dobogóról: Fazekas Balázs (2.o), Fehér-Badics Viktória (4.o), Albert Olivér (4.o), Farkas Kitti (5.o), Besenyei-Horváth Ákos (6.o), Burai László (7.o).
Szívből gratulálunk! Hajrá Inota!

2023. november

Kedves Oldallátogató!

2023. november 12-én a Várkerti Általános Iskola és az Inotai Tagiskola közös szervezésében lelkes kis csapat indult el bringával, hogy körbe tekerjék a „mi kis hegyünket”.

Útvonal: Várpalota (Thury vár előtti tér) – Bakonykúti – Gúttamási – Iszkaszentgyörgy (Amadé–Bajzáth-Pappenheim kastély) – Csór – Inota – Várpalota (Thury vár előtti tér)
Táv: 35 km
Gratulálunk minden résztvevőnek a teljesítéshez!

2023. október

Kedves Oldallátogató!

Iskolánk eleje új térkő burkolatot kap, melynek munkálata hétfőn kezdetét veszi. Ezért szükséges volt a korábbi járdalapok mielőbbi felszedése és elszállítása. A rengeteg szülői felajánlásnak és összefogásnak köszönhetően ez szombat reggel néhány óra alatt meg is történt. Még arra is maradt idő, hogy iskolánk „Zöld tantermének” bútorai is a helyükre kerüljenek! Ez az igazi, önzetlen összefogás, melyből az Inotai Tagiskola szülői gárdája már nem először jelesre vizsgázott.❤️?Nagyon köszönjük az egész iskola közössége nevében!

2023. október

Kedves Oldallátogató!

Szokásainkhoz híven iskolánk idén is megrendezte „Tök jó” buliját. Szerencsére ez alkalommal is sikerült egy fergeteges hangulatú délutánt összehozni a gyerekekkel, a gyerekeknek. 🙂

2023. október

Kedves Oldallátogató!

Kethy néni őszi jócselekedetként egy gyufás kihívást tett közzé, amivel 5-öst lehetett szerezni matematikából. A feladat nem volt ugyan könnyű, de azért azt reméltük többen éltek a lehetőséggel…
Ám azért így is megszerezték páran azt az átlagot javító érdemjegyet: Bodrogi Petra, Dobóczi Sándor, Farkas Dóra, Farkas Richárd, Kiss Odett, Kondor Kata, Pongrácz Szabolcs, Romhányi Péter, Szternácsik Dorottya. Gratulálunk nekik! Reméljük a következő kihíváshoz többen kedvet kaptok! 😉

2023. október

Kedves Oldallátogató!

Iskolánk a Thuri György Gimnázium meghívásának eleget téve október 24-én délután egy öko-vetélkedőn vett részt. Előzetes feladatként minden csapatnak készítenie kellett egy lapbook-ot, melynek témája: „hulladékgyűjtés a környezetemben”. A lapbook bemutatása mellett több színes feladattal találkoztak a verseny során, szó volt például az időjárási szélsőségekről, a gimnázium iskolakertjéről, de volt például nyomfelismerés, illetve híres tudós felismerése is. A vetélkedőn kilenc csapat vett részt, melyek közül iskolánk diákjai az 1. helyezést érték el. Ezúton is gratulálunk nekik! Hajrá Inota!
A csapat tagjai: Kondor Kata, Németh Vivien, Vadovszky Georgina és Varga Fruzsina
Felkészítőjük: Széplaki Magdolna tanárnő

2023. október

Kedves Oldallátogató!

Aki Kethy nénit kicsit is ismeri, tudja róla, hogy szereti megdolgoztatni a gyerekek agyát mindenféle furfangos feladattal. Most éppen a 8. osztály esett át egy ilyen kihíváson. Gratulálunk mindenkinek aki vette az egyébként nagyon nem könnyű feladványt!

2023. október

Kedves Oldallátogató!

Egy iskola életében a nemzeti ünnepekre való megemlékezések mindig nagy jelentőségűek, nem csak a nemzeti identitás erősítése, hanem az összetartozás érzésének megélése miatt is. Pontosan ezért a műsort megkapó osztályok mindig nagyon komolyan veszik a feladatot és mindig igyekeznek emlékezetes előadással előrukkolni. Nem volt ez máshogy az október 23-i ünnepséget tekintve sem: nyolcadikosaink Széplaki Magdolna tanárnő irányításával egy nagyon emlékezetes, megható fellépéssel írták bele magukat az iskolai műsorok történetébe.

2023. október

Kedves Oldallátogató!

A Kenyér Világnapja alkalmából meghirdetett kiállításra gyönyörűséges és finomabbnál finomabb péksüteményekkel kedveskedtek iskolánknak az 1. osztályból: Gerencsér Bence, Horváth Melissza, Torma Balázs; a 2. osztályból: Albert Martin, Milák Benjamin, Szabó-Völgyi Zoé; a 3. osztályból: Albert Olivér, Jámbor Zita, Székely Kinga.
Az iskola zsűrije nem tudott különbséget tenni a beérkezett ínyencségek között, ezért mindegyik remekművet apró jutalommal díjazta. Az eredményhirdetés után a gyerekek osztályközösségben fogyasztották el kenyérkéket. Hála és köszönet a Kedves Szülőknek, Nagymamáknak a lelkes közreműködésért, munkáért és segítségért!

2023. október

Kedves Oldallátogató!

2023. október 11-én a Várpalotai Olimpia Baráti Kör szervezésében egy szellemi vetélkedő került megrendezésre, amelynek az idei Budapesten megrendezett atlétika világbajnokság volt a témája. A helyszínnek az Inotai Tagiskola adott otthont.
A vetélkedőt Németh Balázs atlétika vb vezérigazgatója és Halász Bence világbajnoki bronzérmes kalapácsvetőnk közönségtalálkozója, élménybeszámolója nyitotta meg, akik az esemény színvonalát emelve, a zsűriben is helyet foglaltak. A zsűri elnöke Németh Noémi a MDSZ Közép-dunántúli regionális irodavezetője volt.
7 csapat mérkőzött meg egymással. A Nádasdladányi és az Ősi Általános Iskola 1-1 csapata, az Inotai Tagiskola két csapata, A Faller Jenő Technikum, Szakképző Iskola két csapata, illetve a Thury György Gimnázium csapata.
A versenyt az általános iskolák közt a Kondor Kata, Márkus Lara és Nyári Dzsenifer 8. osztályos tanulók alkotta „Inota1” csapat nyerte, míg az ezüstérmes a Szternácsik Dorottya (7.o), Liszi Noel (7.o) és Bodrogi Dóra (8.o) „Inota2” csapat lett.
Szívből gratulálunk! Hajrá Inota!
Ezúton is szeretnénk megköszönni Juhosné Vavró Zsuzsannának a felkérést és kiváló szervező munkáját. Köszönjük szépen!

2023. október

Kedves Oldallátogató!

Nyolcadikosaink október 10.-én kihelyezett tanórák keretében meglátogatták az Országházat és a Terror Háza Múzeumot. Az előbbiben bebarangolták az épület egy részét: megnézték a Kupolacsarnokot és a Szent Koronát, az üléstermet, a társalgót, valamint a Díszlépcsőházat. A Terror Háza Múzeumban pedig a közel kétórás tárlatvezetés során a történelem órán tanultak idéződtek fel, és közben új ismeretekkel is gazdagodtak a diákok. A kiállítás az október 23-i műsor előkészítése is volt.

2023. október

Kedves Oldallátogató!

Az állatvédelmi témáhét zárásaként alsó tagozatos tanulóink kutyaterápiás órákon vehettek részt.Hálásan köszönjük Nagy Réka Sárának,hogy ellátogatott iskolánkba. A kutyusaival tartott bemutatóval,interaktív foglkozásai által tanulóink fantasztikus élménnyel gazdagodhattak.

2023. október

Kedves Oldallátogató!

Harmadikos tanulóink az állatvédelmi témahét alkalmából csupa állati jó órán dolgozhattak. Matek órán állati jó lakóhelyen található műveleteket oldottak meg, állatos mesét olvastak, saját tervezésű ki- és becsukható makkházba költöztezgethették kedvenc állatkáikat. A sok szép színes rajz iskolánk folyosóját díszíti.

2023. október

Kedves Oldallátogató!

„ÁLLATVÉDELMI TÉMAHÉT” zajlott az Inotai Tagiskolában!

Az Állatvédelmi témahét keretében sok színes és élménydús programban vettek részt diákjaink. Az Állatok Világnapja alkalmából meghirdetett fotópályázatunkra sok fénykép érkezett be. A rengeteg, csodaszép és meghitt pillanatokat megörökítő pillanatképek egytől egyig azt bizonyítják, hogy tanulóink szerető és jó gazdiai állati kis kedvenceiknek. A választás nehéz döntés elé állították a szavazókat. Az október 4-i eredményhirdetésen a következő tanulók vehették át az Inotai Iskolásokért Alapítvány értékes ajándékait:

  • I. helyezett: Farkas Richárd, 8. osztály
  • II. Helyezett: Kővári Márton, 5. osztály
  • III. helyezett: Dobóczi Sándor, 6. osztály

Ugyanezen alkalomból a gyerekek állatokról készült rajzaiban gyönyörködhetünk, melyek iskolánk folyosóit díszítik.

Az osztályok képviselői az ALEX Állatmenhelyen is látogatást tettek, és a gyerekek által behozott állati eleségekkel igyekeztek megkönnyíteni a menhely kis lakóinak életét.

A fotók magukért beszélnek!

2023. szeptember

Kedves Oldallátogató!

Az Európai Diáksport Hét alkalmából több alkalommal is próbáltuk a gyerekeket, szülőket és pedagógus kollégákat is mozgásra ösztönözni. A hét közepén (csütörtökön) Attila bácsi kerékpárral indult iskolába Várpalotáról és folyamatosan be lehetett hozzá csatlakozni, amit több diák, szülő ki is használt, hiszen az Inotai Faluháztól már igen népes kis csapat vette célba az iskolát. Az iskolába érve többen a tornateremben hagyták bringájukat, hogy másnap az Európai Diáksport Napján, ugyanezt a túrát gyalog teljesítsék az iskolába menet, majd tanórák után, felpattanva a „drótszamarukra” vígan tekerhessenek haza. Október 1-jén vasárnap a Várkerti Általános Iskolából Eitner Tamás bácsi és Attila bácsi közös szervezésében Tekerj a zöldbe! – „Vonat – kerék – pumpáló” családi bringatúrára invitáltuk a diákokat, szülőket. A túra várpalotai vasútállomásról indult, ahol vontra tettük a bringákat és bevonatoztunk Veszprémbe. A vonatról leszállva eltekertünk a pumpa pályához, ahol a gyerekek a hullámos pályán megdolgoztatták a combizmaikat. Onnan az útvonalunk: Szentkirályszabadja-Litér-Királyszentistván-Vilonya-Peremarton-Berhida-Pétfürdő-Várpalota Thury vár előtti tér volt. A táv kisebb-nagyobb megállókkal több, mint 40 km volt és a szembe szél igencsak kifárasztotta a közel 40 fős csapatot, de mindenki oklevéllel a kezében, mosolygósan térhetett haza.

2023. szeptember

Kedves Oldallátogató!

Pénteken az Inotai Tagiskolában az idős korosztályt ünnepeltük. A második osztály műsorral készült, amihez meghívókat is rajzoltak az ügyes alsósok. A megvendégelésről Petneházy Beatrix, részönkormányzati képviselő gondoskodott. Hosszú, egészségben eltöltött éveket kívánunk!

2023. szeptember

Kedves Oldallátogató!

szeptember 29-én, a pákozdi csata emléknapján harci túrán járt az Inotai Tagiskola 4. osztálya. A meghívást a 60 éves Bartos Sándor Iskolától kaptuk. A fantasztikus időben jobbnál jobb feladatokon bizonyíthattuk rátermettségünket, ügyességünket: volt toborzó tánc és ének, puzzle, célba dobás labdával és még igazi fegyverekkel is célozhattunk Oláh Tibor kapitány vezényletével. A napot a 3. helyezés megszerzésével, finom csokival és sok élménnyel zártuk. Természetesen komolyan véve a felkérést, csatakiáltással és menetlevéllel érkeztünk a helyszínre:

„ Mi vagyunk az inotai harcosok,
   Harci túrán lehetnénk a bajnokok.
   Karunk erős, szívünk vidám, lábunk gyors,
   Pontosan olyanok vagyunk, mint a bors!”
2023. szeptember

Kedves Oldallátogató!

Az Inotai Tagiskolában 2023. szeptember 25-29. között tartottuk a magyar népmese hetét, mellyel felhívtuk a figyelmet a népmesék ismeretének, olvasásának fontosságára, ahogyan ezt Magyarországon is emléknappal ünneplik 2005 óta. A Benedek Elek születésnapja előtti öt napon minden reggel egy-egy mesét hallgathattunk meg tanítónénik előadásában, majd a szeptember 28-án rendeztük az alsó tagozatosok meseolvasási és szépkiejtési versenyét, ahol a gyerekek olvashattak mesét a vendégeknek és a zsűrinek. Ennek eredménye két kategóriában a következö:

2-3. osztályból: I. Varga Imre, II. Péter Bíborka, III. Riepl-Straub Júlia, különdíjas: Dulicz Tamara.

4. osztályos kategóriában: I. Ujlaki Hanga, II. Varga Levente, III. Fehér-Badics Viktória. Természetesen a rajz órák is a mesék körül szerveződtek: mesefákat és meseillusztrációkat készítettek a gyerekek, melyekből a legszebbek a folyosót és a verseny hátterét díszítették.

2023. szeptember

Kedves Oldallátogató!

A Seregélyesi Baptista Általános Iskola az előző tanévben is megrendezte az „Indulj el egy úton…” elnevezésű természetismereti, turisztikai vetélkedőjét, melyen – immár hagyományosan – a mi iskolánk is indult. Először Őriszentpétertől Zalalövőig, onnan Rádiházáig, végül Rádiházától Palinig haladtak virtuális módon a csapatok. A sokak számára ismeretlen tájak bemutatásán túl fontos évfordulókról is megemlékeztünk menet közben: Erőss Zsolt és Kiss Péter hegymászók tíz éve veszítették életüket a Himalájában, és húsz éve kezdődött el a Magyarok a világ nyolcezresein expedíciósorozat. A feladatokhoz Kollár Lajos hegymászó szakmai anyagát és a Hazajárók filmjeit is felhasználták, hogy minél több oldalról ismerhessék meg a versenyzők a tűrázás, hegymászás világát.

A versenyre több mint százharminc csapat jelentkezett három kategóriában az ország minden részéről. Iskolánk több csapata is bejutott a döntőbe, ahol a vetélkedő első három fordulóinak a feladatait, megoldásait eleveníthették fel. Itt már nagy szerepe volt a gyorsaságnak is, hiszen a feladatok időre mentek. Izgatottan vártuk az eredményeket, és végül nem kis meglepetésünkre kiderült, hogy a „NyertesKÉK” nevű csapatunk az 5-6. osztályos kategóriában holtversenyben első helyezést ért el. A csapat és felkészítőjének nyereménye egy őrségi hétvége lett.

A háromnapos jutalomkirándulásra szeptember 22-24. között került sor, a csapat szállása a Harmatfű Erdei Iskolában volt Őriszentpéteren. Innen indultak kirándulni csillagtúra-szerűen minden nap. Voltak Szalafőn gyertyaöntő és –faragó műhelyben, sajtoltak és kóstoltak tökmagolajat, Magyarszombatfán a fazekas mesterséggel ismerkedtek meg. Kercaszomoron, a „Legbátrabb falu”-ban langallóztak, illetve megnézték a haranglábat, és természetesen ellátogattak a határig. Felkerestek két Árpád-kori templomot is (Őriszentpéteren a Szent Péter templomot, valamint a „Fény templomát” – Szentháromság templom – Veleméren), és megtekintették az őriszentpéteri Vadászati kiállítást. Meglátogatták az országos hírű pityerszeri skanzent és megnézték az itteni európai bölényeket is. Kóstoltak hajdinagombócos vargányalevest és dödöllét, és persze nem maradhatott ki a menüből az őrségi rétes sem.

A tartalmas kirándulás megvalósulását – az útiköltség megtérítésével – az Inotai Iskolásokért Alapítvány is segítette.

A csapat tagjai: Dobóczi Sándor, Nyári Vanessza, Széplaki Réka Vanda, Mátyás Sára Ráhel Felkészítőjük: Széplaki Magdolna tanárnő

2023. szeptember

Kedves Oldallátogató!

A 40. Várvölgyi Futam jubileumi futóversenyén az Inotai Iskola 14 tanulóval képviseltette magát és ebből 9 diákuknak sikerült dobogóra állnia. Az indulók 1 km, 2 km, 7 km és 12 km-es távok közül választhattak, illetve a két leghosszabb távot gyalogtúrával is lehetett teljesíteni, amelyen Pej Flóra (6.o), Nyári Vanesza (6.o) és Nagy Erik (8.o) is viszonylag rövid idő belül célba értek.

Eredményeink:

  • 1 km-es fiú: III.helyezett Tóth Marcell (1.o)
  • 2 km-es lány: I.helyezett Zergi Dóra (4.o); II.helyezett Fehér-Badics Viktória (4.o)
  • 2 km-es fiú: I. helyezett Varga Levente (4.o); III.helyezett Viczena Noel (3.o)
  • 7 km-es fiú: I.helyezet Tóth Krisztián (7.o); II.helyezett Besenyei-Horváth Ákos (6.o); III.helyezett Gyulai Kilián (6.o); Magán Levente (7.o) és Csáktornyai Zalán (7.o) csak egy hajszállal maradtak le a dobogóról.

A szervező Marathon Tömegsport és Környezetvédő Egyesület nagyon kitett magáért, a megszokott családias légkör és jó hangulat mellett a versenyen minden 18 év alatti indulónak ingyenes volt a nevezés, emellett ajándék minden résztvevőnek járt. Ezeken túl pedig minden versenyzőnek és látogatónak eszem-iszom – kalóriapótló ételek, gyerekeknek üdítő/felnőtteknek csapolt sör volt a kínálat. Szuper volt minden, köszönjük szépen! Szép volt fiúk/lányok! Büszkék vagyunk rátok! Hajrá Inota!

2023. szeptember

Kedves Oldallátogató!

A Magyar Vöröskereszt és a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt által szervezett 51. Országos Elsősegélynyújtó Verseny Szolnokon megtartott döntőjén iskolánk csapata képviselhette Veszprém vármegyét gyermek kategóriában, miután májusban megnyerték a megyei fordulót. Az öt főből álló csapat komoly felkészülés után derekasan küzdött a húsz állomásból álló versenypályán, ahol elméleti és gyakorlati elsősegélynyújtó ismereteikről kellett számot adniuk. A szervezők a kikapcsolódásra is gondoltak, a megnyitó és a záró rendezvényt számos színes program gazdagította.

A szeptember 15-17. között megrendezett országos döntőn összesen 54 csapat vett részt a szombat reggel 9-től délután 4-ig tartó versenyen, ahol a megmérettetés közben „pihenésképpen” volt lehetőség gyógytornára, vagy akár a katasztrófavédelmi állomáson gázálarc kipróbálására is. A változatos feladatokból álló versenyen csapatunk végül az elérhető pontszámok 80%-át szerezte meg, s bár a dobogóra nem jutottak fel, de így is szép eredménnyel, ezüst fokozatú minősítéssel végeztek.

Gratulálunk a csapatnak, büszkék vagyunk szép teljesítményükre!

A csapat tagjai: Varga Fruzsina, Bodrogi Petra, Nyári Dzsenifer, Márkus Lara (8 osztályos tanulók), és Szternácsik Dorottya (7. osztályos tanuló) Felkészítőjük: Széplaki Magdolna tanárnő

2023. szeptember

Kedves Oldallátogató!

Idén először rendezte meg iskolánk az elsősök avatását, hagyományteremtő jelleggel.
Az óvodából távozók testvérosztálya az idén felső tagozatba lépő ötödik lett.
A nagyok lelkesen készültek az elsősök fogadására. Játékos feladatokkal, nutellás kenyérrel és házi készítésű limonádéval (melyet az iskola tankertjében szedett gyógynövényekkel ízesítettek) kedveskedtek iskolánk legfiatalabb tagjainak.
A délután eskütétellel zárult, ami után az 5. osztályosok iskolánk logójával díszített kitűzőt adományoztak az 1. osztályosoknak.

2023. szeptember

Kedves Oldallátogató!

Egy pedagógus számára nincs annál nagyobb öröm és büszkeség, mint mikor azt látja tanítványain, hogy megtalálják magukat, sínen vannak. Amikor pedig valakire ez annyira igaz, hogy nem csak a szülők és a pedagógusok érzékelik a folyamatos fejlődést, előrehaladást, hanem felkapja rá fejét a külvilág is, az meg már egyenesen sikertörténet. Ma volt szerencsénk megélni egy ilyen mesét: Kondor Kata 8. osztályos tanulónk a mai napon Hedircih Péter-díjat vehetett át a XXXVIII. Várpalotai Napok nyitóünnepségén! Gratulálunk Kata, csak így tovább! 🙂

2023. szeptember

Kedves Oldallátogató!

Ahogy minden tanintézményben, az Inotai Tagiskolában is becsengettek szeptember 1-jén. A reggeli tanévnyitó duplán örömteli volt számunkra. Egyrészt újra találkozhattunk a gyerekekkel, másrészt átvehettük Petneházy Beatrix részönkormányzati képviselőtől azt az Emléklapot, amelyet Várpalota Város Önkormányzata azon városi iskoláknak adományozott, amelyek legalább ötször teljesítették az Országos Kékkört a „Millió lépés az iskoládért” programon belül. Az emléklap mellé 300 000 Ft jutalom is jár, melyet az iskola sportszerek vásárlására fordíthat. Ezúton is nagyon köszönjük minden inotai iskolás nevében!

2023. szeptember

Kedves Oldallátogató!

Nem is volt olyan régen, hogy a ballagásról osztottuk meg a képeket, de a nyár elsuhant, mi lapozunk egyet az évkönyvben, amiben a mai naptól egy 13 fős új kis csapat kap lehetőséget 8 oldalt megtölteni. Köszöntünk benneteket iskolánkban!