2022 – 2023-as tanév esemlnyei

2023. január

Kedves Oldallátogató!

Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából szervezett irodalmi versenyen vettek részt alsó tagozatos diákjaink a Várkerti Általános Iskolában. Az előzetesen kiadott tananyag és a témakör gazdagsága komoly felkészülést igényelt a csapattól. A harmadikos és negyedikes gyerekek a 2. helyezést érték el a versenyen. Gratulálunk Ujlaki Hangának, Török Eszternek, Bőhm Helkànak és Gervai Ákosnak! Felkészítők: Holdosi Piroska, Tóthné Péter Erzsébet. Hajrá Inota!

2023. január

Kedves Oldallátogató!

Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából a Várkerti Általános Iskola versmondó versenyt és rajzpályázatot is hirdetett. Mindkét eseményen szép eredményeket értek el alsó tagozatos diákjaink:
1-2. osztályosok kategóriájában versmondásával Varga Imre Szabolcs 2. osztályos tanulónk 2. helyezett lett. Imre a rajzversenyen is remekelt, hiszen ott is 2. helyezést ért el. Varga Levente 3. osztályos tanulónk rajza pedig különdíjban részesült.

2022. december

Kedves Oldallátogató!

Hálás szívvel köszönjük a Magyar Vöröskereszt Veszprém Megyei Szervezetének az adományokat! Sok iskolánkba járó gyermek családjának mindenképp gondtalanabbá tették a Karácsonyát. Köszönjük! Békés, boldog ünnepeket kívánunk!

2022. december

Kedves Oldallátogató!

Csütörtök délután-este az iskola előtti tér immár 2.alkalommal telt meg fűszeres italok, illatával, vásározókkal, karácsonyi fényekkel, hangulatos zenével. Az asztalok roskadoztak a szebbnél-szebb portékáktól, melyek hetek óta készültek nagy-nagy lelkesedéssel apróbb-nagyobb kezek munkája nyomán. A készülődés, a várakozás ilyen módon is beköltözött az iskolába, és több otthonba is, hiszen hihetetlenül sok segítséget kaptunk Önöktől. A befolyt összeg az osztályok és a Diákönkormányzat kasszáját gyarapítja, melynek felhasználása újabb közösségi programok megvalósítására adhat lehetőséget.
Köszönet és hála mindazoknak, akik ennek bármilyen módon részesei, segítői voltak! Közösségünk ismét jelesre vizsgázott! A varázslatos hangulatról pedig beszéljenek a képek!

2022. december

Kedves Oldallátogató!

Elékszült iskolánk Betleheme, ezzel hangulatosabbá téve az iskola bejárata előtti tér képét és emelve az ünnepi várakozás hangulatát!

2022. december

Kedves Oldallátogató!

A 29. Péti Mikulásnapi Futóversenyen idén is remekelt az Inotai Iskola kis csapata.

Az eredmények: 2 km-es távon a 10-12 éves lányoknál 3.helyezést ért el Szternácsik Dorottya (6. osztály). Ugyanebben a korosztályban a fiúknál 2. helyezett lett Romhányi Péter (5. osztály), a dobogó legfelső fokára pedig Gyulai Kilián (5. osztály) állhatott. 6 km-es távon a 10-14 korosztályban 2. helyezett lett Tóth Krisztián (6. osztály). Itt sokáig úgy tűnt, hogy két lépcsőfok is a mienk a dobogón, Burai László (6. osztály) sokáig Krisztián mögött a 3. helyen állt, de eltévedt, így sajnos ez most nem jött össze, de majd jövőre!

Szívből gratulálunk nem csak a helyezetteknek, hanem minden résztvevőnek! Hajrá Inota!

2022. december

Kedves Oldallátogató!

december 2-án került sor Várpalotán a Thuri vár lovagtermében a kistérségi mesemondó versenyre. Téli meséket hallhattak a megjelentek. Iskolánkból 1-2. osztályos kategóriában Varga Imre Szabolcs (2. osztály) 3. helyezést ért el. A 3-4. osztályos korosztályban pedig Varga Levente (3. osztály) 2. helyezett lett. Szeretettel gratulálunk a szép eredményekhez. Hajrá Inota!

2022. november

Kedves Oldallátogató!

Az első adventi közös gyertyagyújtásról a HírCentrum tudosított: “Adventi készülődésre hívták és várták a Készenléti lakótelepen, valamint a Baglyasban élőket hétfő délután a lakótelep parkjába. Az Inotai Tagiskola tanulóinak műsora után dr. Zsednai Józsefné evangélikus lelkész mondta el ünnepi gondolatait, majd meleg tea és pogácsa is várta az érdeklődőket. A program az önkormányzat leszakadó városrészek rehabilitációját célzó pályázatának keretében valósult meg.”

2022. november

Kedves Oldallátogató!

A Kazinczy- díj Alapítvány Szép magyar beszéd versenyének iskolai fordulóját tartottuk november 28-án. Két kategóriában versenyeztek a tanulóink: 5-6. osztály és 7-8. osztály. Mindannyian egy hozott szövegből készültek fel – remekül, és egy ismeretlen szöveget kaptak, amit szintén szépen és kifejezően olvastak fel. Az első kategóriában a megyei versenyen Szternácsik Dorottya (6.o.), a nagyok kategóriájában Kondor Kata (7.o.) fogja képviselni az iskolánkat.

Mindannyiótoknak köszönjük a felkészülést, résztvételt! Gratulálunk mindenkinek, de különösen a helyezetteknek!

2022. november

Kedves Oldallátogató!

November 24-én került sor az iskolai mesemondó versenyre. Az első és második osztályosok kategóriájában első helyezést Varga Imre (2.o.) érte el, második Riepl-Straub Júlia (2.o.), harmadik Viczena Noel (2.o.). Különdíjat érdemelt Szabó-Völgyi Zoé (1.o.).
A “nagyoké” a másik kategória: 3., és 4. osztályosok közül első lett Varga Levente (3.o.), második Gáspár Nikolett (4.o.), harmadik Török Eszter (3.o.). Különdíjas: Házi Márton (3.o.).

Gratulálunk a helyezetteknek és mindenkinek, aki mesét tanult! Ügyesek voltatok, köszönjük nektek az élményt!

2022. november

Kedves Oldallátogató!

IV. korosztályos fiú futsal válogatottunk idén is harcba szállt a területi döntőn, a megyeire való továbbjutás reményében. És aki küzd, az győzelmet arat! 🙂 Szép volt fiúk, csak így tovább a megyein is!
Köszönjük a felkészítést Hajas Attila tanár úrnak!

2022. november

Kedves Oldallátogató!

4-eseink tavaly fantasztikus mennyiségű aludobozt halmoztak fel, amivel megnyerték gyűjtési versenyt. Itt volt az ideje, hogy bezsebeljék érte a jól megérdemelt jutalmat: egy szabadulószobás élményt.
Miután 6 lakat alá zártuk a csapatot a tornaterembe, kezdetét vette a küzdelem az idővel és a feladatokkal, amik között volt ügyességi, logikai, sőt művészi is! A gyerkőcök megfeleltek a feladatnak: kijutottak! 🙂

2022. november

Kedves Oldallátogató!

Az osztályok lázasan készülődnek a karácsonyi vásárra, hogy mindenkinek legyen portékája a standokon. Most éppen az ötödikesek “műhelyébe” tekinthetünk be:

2022. október

Kedves Oldallátogató!

A mindenkori nyolcadikosok egy szörnyű betegségben szenvednek: emészti őket a tinédzserkori láz. Az állandó nem tetszésük, lázadozásaik közepette sokszor halljuk, hogy “jaj csak menjünk már el ebből az iskolából!” De aztán a gyógyulás útjára lépnek, és a középiskola padjait koptatva rájönnek, hogy nem is volt olyan rossz nálunk – legalábbis ezt bizonyítja a Szörnyen jó bulira visszatérők létszáma: Az idén első alkalommal, de remélhetőleg hagyományt teremtve meghívtuk volt tanulóinkat is, hogy mutassák meg magukat, meséljenek, hogy alakult az életük az általános után. Libabőrös élmény volt újra találkozni, beszélgetni velük, és hogy ekkora létszámban jelentek meg, az igazán megható volt mindnyájyunknak! Örültünk nektek, várunk vissza benneteket jövőre is!

2022. október

Kedves Oldallátogató!

Ha egy iskola olyan szerencsés helyzetben van, hogy a pedagógiai asszisztensük kimeríthetetlen kreativitással és lelkesedéssel van megáldva, akkor ott maradandó dolgok születnek. Az Inotai Iskola e szerencsés intézmények közé tartozik, hiszen Máténé Vadász Mónika már nem csak, mint pedasszisztens ismert, hanem mint a Parapark megálmodója, életre hívója. Ez a programelem volt már tavaly is, és idén is a buli fénypontja! Köszönjük szépen Mónika az élményt!

2022. október

Kedves Oldallátogató!

Az Inotai Iskola mindig képes a megújulásra: hagyományos “Szörnyen jó” bulijának keretében megtartotta első rendhagyó iskolanyitogató foglalkozását a “Szőrnyecske képzőt”.
A lelkes óvodások rémisztően jó jelmezben vettek részt a rendezvényen, ahol próbára tehették bátorságulat, tánctudásukat és figyelmességüket is.
Fergetegesen rémisztő hangulatról az Inotai Iskola alsós munkaközössége gondoskodott.

2022. október

Kedves Oldallátogató!

Október utolsó péntekjén elléptek iskolánkat a boszorkányok, varázslók, pókok, denevérek, szellemek – azaz megtartottuk az őszi iskolai “Szörnyen jó buli”-t. A hangulat biztosított volt, hiszen volt játékszoba, büfé, arcfestésből ami a csövön, illetve a sminkkészleten kifért, aztán természetsesen programon volt az elmaradhatatlan diszkó is. De ami igazán emlékezetessé tette az estét az a Parakertes bátorságpróba volt!

2022. október

Kedves Oldallátogató!

Hajas Attila tanár úr osztálybulival lepte meg az osztályát, amiről így írt:

“Adva van egy kicsike, családias, a város zajától elszeparált, zöld övezettel (gyönyörű panorámával a Baglyas hegyre) körülvett, de önmagában egy nagyon jól felszerelt (háztartástan terem, családi sarok, udvarijátékok, sport és ikt eszközök…stb.) iskola és egy csoda csapat (néha büntető század😉😄) szuper gyerekekkel és szuper szülői közösséggel.
Ez az Inotai Iskola és a 6. osztály😍 Mit is lehet itt csinálni?
Például egy halloween-es “pizsama partis” osztálybulit. Miről is szólt ez?
Ráhangolódásként egy halloween kiállitás megtekintése a Nádasdi Kastély pincehelyiségében. Visszatérés a bázisra (Inotai Iskola), majd a háztartástan teremben Kata néni segítségével 6 tepsi langalló gyártás, illetve a lányok egy vagon kókuszos kekszgolyót készítettek. Ezekről azért nincs kép, mert ahogy készült, úgy is fogyott el, reggelre semmi sem maradt😄. Közben ránk sötétedett. Kezdetét vehette az éjszakai bújócska és foci, “rémes” kártyakeresés fej és telefon lámpa segítségével tarantulla pókos gumicukrokért. A tanteremünkben “borzongatós” filmvetítés, illetve egy másik teremben activity bajnokság zajlott. Aztán a buli a tetőfokára hágott, mert a tornateremben késő estig roptuk a táncot, hogy aztán kissé megfáradva megágyazzon mindenki magának és nyugovóra térjünk. Reggel Andi néni jóvoltából mindenkit várt a frissen lesütött kakaós csiga.
Szerencsésnek érezhetem magam, hogy megélhettem ezt az élményt az osztállyommal😊🙏.
Igazi csapatmunka volt, hogy ez a nap ilyen jól sikerült👌👏.
Köszönöm szépen Mindenkinek a segítségét!🤗!”

2022. október

Kedves Oldallátogató!

Örökös Ökoiskola révén fontosnak tartjuk, hogy iskolánk környékét minél több fa díszítse. Több éves hagyománya van az Inotai Tagiskolában, hogy az első osztályosok fát ültetnek.

Idén a faültetési programunk mellé állt Maternik Zsolt a “Zöld Szépség” kertészeti bolt alapítója, aki egy szép apró levelű hársfát ajándékozott nekünk. (Támogatását ezúton is nagyon köszönjük!)
Az előkészület során a kis elsős fiúk is kivették részüket a gödör kiásásában, amit végül összefogással a nyolcadikos fiúkkal fejeztek be.

2022. október 21-én délután az elsősök igazgatottan várták az eseményt. A szülők segítségével vidám hangulatban telt a facsemete elültetése.

Emlékként Csupeczné Horváth Réka tanító nénivel egy időkapszulát is a földbe helyeztek az utókornak.

2022. október

Kedves Oldallátogató!

Okóber első hétvégéjén beszámoltunk arról a csodáról, amit a szülők támogatása, a közösség összefogása adott. A történet folytatódik: a frissen kifeszített új kerítés – ami szülői felajánlás eredménye – elé, egy újabb adománynak köszönhetően 200 tő csodasövény telepítése történt meg. Semmilyen köszönömmel nem tudjuk kifejezni azt a hálát, meghatottságot amit érzünk a felajánlók és a segítők fele egyaránt!

2022. október

Kedves Oldallátogató!

A nemzeti ünnepeinkről való megemlékezés mindig a tanév kiemelt pillanatai közé tartoznak, hiszen itt az ünnepélyes percekben érezzük igazán az összetartozást, a közösség erejét, amit 8-osaink műsora még hangsúlyosabbá, még feledhetetlenebbé tett. Köszönjük nekik, valamint osztályfőnöküknek Szabóné Dudás Valériának, aki mindezt előkészítette!

2022. október

Kedves Oldallátogató!

A 8. osztály Pályaválasztási kiállításon vett részt, melynek helyszíne a veszprémi egyetem aulája volt. A megye minden középfokú intézménye megjelent. Diákjaink megtudhatták milyen tagozatokat, ágazatokat indítanak a következő tanévben.

2022. október

Kedves Oldallátogató!

Csoda történt október 8-án az Inotai Tagiskolában: Közel 30 szülő és volt diák döntött úgy, hogy feláldozza a hétvégi pihenését az iskoláért, a gyerekekért. A szorgos kezeknek és a felajánlásoknak köszönhetően új drótkerítést kapott az iskolaudvar, lefestették az udvari játékokat, padokat és a családi sarkot. Biztonságos lett a focikapu és a labdafogó rács a hegesztésnek köszönhetően. Az épület is megszépült: minden ablakban árvácskák, az előkertben pedig őszi virágos növények virítanak. Összefogásból és önzetlenségből csillagos ötöst érdemelnek a résztvevők! Hálásan köszönjük!

2022. október

Kedves Oldallátogató!

Nyolcadikosaink október elején kihelyezett tanórák keretében meglátogatták a Terror Háza Múzeumot. A tárlatvezetés során a történelem órán tanultak felidézőtek és új ismeretekkel gazdagodtak a diákok. A kiállítás az október 23-i műsor előkészítése is volt.
A nap folytatásaként – talán nem túlzás – a világ egyik legszebb parlamenti épületét, az Országházat is megtekintették.

2022. október

Kedves Oldallátogató!

Október 7-én kihelyezett tanórák keretében a vasútállomásra látogattak el első és második osztályos diákjaink. Nagyon sok hasznos ismerettel gazdagodhattunk, például, hogy hogyan kell helyesen viselkedni az állomáson, hogy miért nagyon veszélyes selfit készíteni a vonatok tetejére állva… Felmentünk a toronyba ahol betekintést nyerhettünk a vonatok irányításába, kipróbálhattuk hogyan működik a vasúti váltó. Eközben nagyon jól éreztük magunkat. Hálásan köszönjük a lehetőséget Soltész Brigittának!

2022. október

Kedves Oldallátogató!

Másodikosaink a következő felhívást tették: Kedves Lakótelepi lakosok! A mai napon iskolánk második osztályos tanulói kis növényeket rejtettek el a lakótelepen: “Vigyél haza és gondoskodj rólam!” táblácskákkal. Reméljük , hogy sok mosolyt csalhatunk a megtalálálók arcára (és esetleg visszajelzés is érkezik)!
Köszönjük szépen a felajánlott sziklakerti növényeket Gáspárne Horváth Mónikának, a cserepeket Riepl-Straub Veronikának!

2022. október

Kedves Oldallátogató!

Kicsi elsőseink már most szÉPÍTS! lázban égnek, hiszen árvácska ültelésbe fogtak, amikkel a hirdetőbábla előtti virágládák keltek új életre. Köszönjük szépen Völgyi Brigittának a virágokat.

2022. október

Kedves Oldallátogató!

Október 1-jén ünnepeljük az idősek napját. Ezen jeles nap alkalmából kis másodikosaink egy kisfimbe ágyazott verscsokorral készültek nagyszüleiknek, dédnagyszüleiknek, a szomszéd néninek, bácsinak, és úgy általában minden szépkorúnak:

2022. szeptember

Kedves Oldallátogató!

“Családi, sport és egészségnapot tartottak péntek délután az Inotai Tagiskolában. A Várpalotai Polgári Együttműködés Egyesület, Várpalota város önkormányzatával karöltve szervezte az eseményt, mely egy Társadalmi együttműködést erősítő pályázati program részeként valósult meg. Az inotai iskolások főként ügyességi és a rendőrség közreműködésével közlekedésbiztonsági programokban ügyeskedhettek a délután folyamán.” – HírCentrum

2022. szeptember

Kedves Oldallátogató!

Szeptember 30-án iskolánk néhány tanulója meghívást kapott a Thuri György Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében megrendezésre kerülő természettudományos vetélkedőre. Az NTP projektzáró rendezvény részeként a diákok különféle játékos feladatokat oldottak meg, többek között szóba került a szelektív hulladékgyűjtés, az újrahasznosítás, felelevenítettek régi megfigyeléseket az időjárással kapcsolatban, sudokuztak, kísérleteztek, színeztek, énekeltek. Tartalmas nap volt. Köszönjük a lehetőséget!

2022. szeptember

Kedves Oldallátogató!

Szalai Kati néni, mint újdonsült osztályfőnök, úgy érezte, kell egy közös program itt még év elején a gyerekkel, no és szüleikkel, a közelebbi ismeretség, szorosabb kapcsolatkiépítés céljából; így szervezett egy jó kis túrát szombatra. A táv egy kicsit hosszabb lett, mint számították, de az időjárás egy gyönyörű őszi nappal lepte meg őket, a hangulat szuper volt, így a kilóméterek is könnyebben fogytak… 😉

A kirándulás pedig igazán tartalmasra sikerült, hiszen megismerkedtek az ösküi kerek templom történetével, majd a “Rendőr-tó”-nál sütögettek, kagylót gyűjtöttek, és oda-vissza még a lábizmok is dolgoztak. 🙂

2022. szeptember

Kedves Oldallátogató!

8. osztályosainknak már elég erőteljesen el kell gondolkodnia a továbbtanulásról. A döntésük meghozatalában segítségükre lehet, ha látnak egy-egy üzemegységet belülről, ezért Szabóné Dudás Vali néni megszervezett egy üzemlátogatást az INOTAL Zrt-nél.
Tanulóink megtudták, hogy Várpalotán a szénbánya az erőmű és az inotai alumíniumkohó adta a munkalehetőséget az embereknek. A szén elfogyott, a bánya megszűnt. Ennek hatására az erőmű leállt, az alumíniumkohónak is befellegzett. Helyette alumíniumfeldolgozás folyik az 1952-ben alapított telephelyen.
Az INOTAL Alumíniumfeldolgozó Zrt. a több évtizedes alumíniumipari tapasztalat és a modern vállalatirányítási módszerek ötvözésével, valamint a folyamatosan fejlesztett berendezésekkel és eszközparkkal működik – mesélte el a vállalat vezetője látogatásunkkor.
Elmondta, hogy három részlegük van: az öntöde, a tárcsakészítő és a huzalüzem.
Mesélt a termékeikről is, mit készítenek a különböző huzalokból, tárcsákból. Így megtudtuk, hogy az élelmiszeriparban, építőiparban, villamosiparban, acéliparban… használják az általuk készített alapanyagokat.
Ezután a veszélyes munkaterületeken 3 csoportban, 3 kedves vezetővel megnéztük az alumíniumfeldolgozót.
Köszönjük a lehetőséget!

2022. szeptember

Kedves Oldallátogató!

Múlt héten nagy sűrgés-forgást lehetett látni az iskola körül délutánonként, ugyanis nebulóink papírgyűjtési lázban égtek. A gyerkőcök lelkesedése és a sok-sok szülői segítség eredményeként pontosan 3 tonna papírt sikerült az újrahasznosítási folyamatba visszaterelnünk. Köszönjük szépen mindenkinek, aki részese volt! Külön köszönet a MÉK KFT-nek a lehetőségért, együttműködésért! (A gyűjtési verseny eredménye a fényképek között megtalálható! Szemfüleseknek: a fennmaradó mennyiség a DÖK-é 😉 )

2022. szeptember

Kedves Oldallátogató!

Iskolánk negyedik osztálya 2022. szeptember 19-21-ig Erzsébet táborban vett részt Zánkán. A változékony időjárás ellenére szuper programok gazdagították a gyerekeket. A trambulin és a kutyás bemutató is mosolyt csalt az arcukra. A hajókázáson nem kedvezett az időjárás, de a csodálatos látvány átmelegítette szívüket. Nedeczky Júlia hegymászó előadása során sok érdekességet tudhattak meg tanulók. Legjobban a lézerharc tetszett nekik. Fáradtan, de maradandó élményekkel tértek haza, hogy aztán ismét a tanulásé legyen a főszerep.

2022. szeptember

Kedves Oldallátogató!

A Barát a Bajban Alapítvány ma meglepte az Inotai Tagiskola közösségét sok-sok tanulást segítő eszközzel, és 100000 Ft-nyi ajándékutalvánnyal, melyet az osztályfőnökök a lehető leghasznosabb módon tudnak majd felhasználni a kis nebulók érdekében. Nagyon köszönjük az adományt, és az alapítvány munkáját!

2022. augusztus

Kedves Oldallátogató!

Minden befejezés valami új kezdetét is jelenti. Augusztus utolsó napján járunk, vége a nyárnak, ami az új tanév megnyitását hozta magával. Ma becsengetnek, ezzel mi pedagógusok lehetőséget kapunk, hogy az elkövetkező 183 tanítási napban még több tudással tölthessük meg nebulóink buksiját. Kívánjuk, hogy mindez ellenállás nélkül, jó hangulatban teljen! Sikeres tanévet mindenkinek!