2021 – 2022-es tanév eseményei

2022. július

Kedves Oldallátogató!

Azt gondolhatnánk, hogy egy iskola életében nyáron a tábori élményeken túl nem nagyon történik semmi, ám mint mindenre, erre is rácáfolt az élet, és egy hihetetlenül izgalmas történettel örvendeztetett meg bennünket. A mese nem eleje, hanem vége úgy kezdődött, hogy a nyári munkálatok közben az iskolaudvaron egy csőcseréhez történő ásásnál a munkagép markolója valami nagyobb fémdarabnak koccant. A fémdarabot közelebbről megvizsgálva rájöttünk, hogy az bizony egy időkapszula! Gyorsan fel is bontottuk, és elértünk a mese közepéhez. Egy levelet és egy másik, régebbi, rozsdás kapszulát találtunk. A levél arról számol be, hogy a régi kapszulát 1969. június elején az Árpád fejedelem Úttörücsapat helyezte el, majd 1986. májusában a Végvári Vitéz Raj kiásta átmentés céljából. Az eredeti kapszula üzenetének 1996. június 02-án kellett volna előkerülnie, ám úgy látszik a kapszula a feledés homályába merült. De most szerencsére fennakadt a markológépen, így nagy várakozásokkal telve bonthattuk ki. A mese eleje pedig a mellékelt fotókon látható.

2022. június

Kedves Oldallátogató!

Június 27. és július 01. között napközis Erzsébet táborban vehettek részt iskolánk tanulói. A „Zöld tábor” elnevezésű programban egy kicsit visszatértünk a természetbe: az érdeklődő gyerekek megismerkedtek a levendulával és a természetjárás fortélyaival, megtanultak tájékozódni a térképen és a terepen, túráztak Tihanyban és az iskola környékén, kreatívkodtak, és akik még bírták többféle sportjátékot is kipróbálhattak. A tábor egyik napján különleges vendégünk is volt: Dr. Tarsoly Péter barlangkutató tartott túravezetést az alsósoknak a Baglyas-hegyen. Menet közben megismertük többek között a mosófüvet, a szilfát, a salamonpecsétet; kóstolhattunk például fanyarkát, a bátrak pedig egy barlangba is bemászhattak. Élményekkel tele zártuk a hetet.

2022. június

Kedves Oldallátogató!

Az Inotai Tagiskolában június 20-24-ig felhúzták a horgonyt és kihajózott a 3. osztály többsége. A „Vitorlát bonts! avagy haJÓ az egészség” elnevezésű táborban az egészséges életmódhoz szükséges elemek mellett kézműves és sportfoglalkozásokon, barlangászáson és balatoni fürdőzésen is részt vettek a gyerek.

2022. június

Kedves Oldallátogató!

Itt a júniusi meleg, a naptár az iskolaév végét jelzi, ám mielőtt átadnánk magunkat a nyári szünet gondtalan örömének, elmorzsolunk egy-két könnyet, hiszen a következő pár hét szabadsága egy búcsút is jelent: a legnagyobbak kilépnek kapuinkon. Átadunk benneteket a következő iskolának, a következő nagy kalandnak, de ne felejtsétek: mindig visszavárunk!

2022. június

Kedves Oldallátogató!

A Mag Hedvig tanárnő által szervezett, az órarendekbe meglepetés-tanórákat rejtő hetünkről a HírCentrum összeállítása: „Fennállásának 60. évfordulóját ünnepli az idei tanévben az Inotai Tagiskola. A megszokottól eltérő módon az elmúlt egy hétben egyedi tanórák zajlanak az intézményben. Volt kollégák tértek vissza, hogy más-más témakörrel ismertessék meg a diákokat. Az egykori tanárok egy része még mindig a szakmájában tevékenykedik, de vannak, akik már más területen dolgoznak. A visszatérők: Bacsári Attiláné, Bódis Veronika, Hufnágel Erika, Katona Csaba, Krénuszné Sághi Judit, Móra-Varga Zsuzsanna és Rácz Gabriella.”

2022. június

Kedves Oldallátogató!

A Likó Péter emléktúrán maroknyi, de annál lelkesebb csapat vett részt csütörtökön. Ahogy ígértük, könnyen teljesíthető volt a táv és a terep. A babakocsival érkezők is boldogultak, picurka utasa még el is szenderült a csodàs levegőn. A Csavaros (hivatalos nevén Kerekes)-barlangot kicsik és nagyok egyarànt élvezték.

2022. június

Kedves Oldallátogató!

A 8. osztály tegnap osztálykiránduláson vett részt a Somló hegyen, ahol egy nagy csokor új dolgot tudhattak, tanulhattak meg. Például elméletben már tudják a taposókút müködésének elvét, gyakorlatban tudják használni a kerekes kutat, teljesen képbe vannak a tanuhegyekkel kapcsolatban, pár esésnek köszönhetően egy életre megjegyezték a kukoricásodó bazalt fogalmát, és páran a hébért is megtanulták kezelni.

2022. május

Kedves Oldallátogató!

Május 28-án elérkeztünk 60 éves iskolánk – az Inotai Tagiskola – ünnepségsorozatának egyik legfontosabb állomásához. Délelőtt egykori és jelenlegi pedagógusaink és diákjaink közreműködésével nagy sikerű kulturális bemutatót szerveztünk, majd egy jó hangulatú családi délutánon láttunk vendégül minden érdeklődő felnőttet és gyermeket. Reméljük mindenki megtalálta a kedvére való szórakozást, akár a Vidámparkunkban, sportversenyeinken, vásári forgatagban, vagy a légvárban!
A kerek évforduló alkalmából kiállítást tekinthettek meg az érdeklődők tanulóink képzőművészeti alkotásaiból, valamint intézményünk múltját felidéző iskolatörténeti relikviákból.
A felnőttek számmisztikán alapuló jövendőmondáson és egészségügyi előadáson vehettek részt.
Köszönetet mondunk mindazoknak, akik támogatást nyújtottak, és segítségükkel hozzájárultak e számunkra fontos nap sikeréhez:

• Petneházy Beatrix az Egészséges Szívért Egyesület képviseletében,
Baglyasi Levendulakert,
Baglyas-hegyi Tenyészet és Kreatív játszóház,
• Tunner Mária,
• Máténé Vadász Mónika,
• Sinkó Ferenc,
• Patyi Róbert,
KavicsGo csapata,
• Fülöp Márta,
• Holdosi Tamás,
• valamennyi meghívott fellépőnknek,
• és az árverésre képzőművészeti alkotást felajánló tanulóinknak és pedagógusainknak.

2022. május

Kedves Oldallátogató!

Harmadikosaink ügyes kis kezeik ma nagyon jártak: a közelben leszedték a legszebb bodzavirágokat, hogy holnap bodzás üdítővel hűsíthessék magunkat! Egészségükre! ?

2022. május

Kedves Oldallátogató!

A Challenge Day alkalmából az Inotai Iskola jó pár diákja, szüleik és pedagógusaik bringával mentek iskolába és haza. ??

2022. május

Kedves Oldallátogató!

Május 18-án került megrendezésre a Devecseri Emlékparkban a Veszprém Megyei Elsősegélynyújtó Verseny, amelyen iskolánk tanulói is eredményesen szerepeltek. Összesen 8 állomáson végigmenve adtak számot tudásukról, látták el az imitátorok sérüléseit. Nem volt könnyű dolga a csapatoknak, többek között például égési sérültet, nyílt törést, kutyaharapást szenvedő személyt, játszótéren balesetet szenvedőket, autóbalesetes esetet kellett szakszerű ellátásban részesíteniük. A kemény próbatételen az öt fős csapatunk végül a 2. helyezést érte el gyermek kategóriában.
A csapat tagjai: Bodrogi Dóra, Bodrogi Petra, Nyári Dzsennifer, Varga Fruzsina, Vecsey Adrienn. Felkészítőjük: Széplaki Magdolna tanárnő. Gratulálunk a csapatnak! Hajrá Inota!

2022. május

Kedves Oldallátogató!

Hetedikeseink sikeresen pályáztak bentalvós Erzsébet-tábori lehetőségre, melyet meg is nyertek, így három napos osztálykirándulásukat a zánkai üdülőtáborban töltötték.

2022. május

Kedves Oldallátogató!

Az érettségi időszak nem a legpozitívabb része a tanévnek a diákok szemében, de nekünk idén is nagy örömet hozott! Hiszen míg diákok ezrei a vizsgán izzadtak, a többi évfolyam kapott pár szabad napot. Volt diákjaink közül sokan úgy döntöttek, hogy ezt a szabadságot egy látogatásra használják fel! 🙂
Örültünk nektek, jó volt látni benneteket! Gyertek máskor is, visszavárunk! ?

2022. május

Kedves Oldallátogató!

2022. május 6-án (pénteken) délelőtt 10 órai kezdettel rendezték meg a kislődi Sobri Jóska Bakonyi Élménypark területén a „Szeresd a magyart!” elnevezésű megyei hungarikum verseny döntőjét. Iskolánk a kezdetek óta /ami a 10. alkalmat jelenti/ részt tudott venni ezeken a döntőkön, mert az előzetes selejtezőkön jól teljesített. Az idén a 4 fős csapatot (nevük: Inotai m-eszesek) Máté Mira, Sanda Doroti, Petter Botond és Viczena Dominik alkotta. A délelőtt a versenyről szólt, ami nagyon szerteágazó feladatokból állt. Ebéd után pedig birtokba vehették a kalandpark játékait.

2022. május

Kedves Oldallátogató!

Május 6-án a Horváth István Általános Iskola és a Pétfürdő Sportjáért Alapítvány közreműködésével rendezték meg a Horváth István Területi Kispályás Labdarúgó Tornát, ahol 9 meghívott általános iskola csapatai között dőlt el, hogy a Vándorkupát kik vihetik haza. A Havasi Gergő (csk.), Oláh Dominik, Illés Dominik, Érsek Flórián, Szalay Dávid, Zergi Olivér, Szakács Bence, Földesi Dániel és Mészáros András alkotta Inotai Iskola csapatának sikerült a dobogó 3. fokára felverekednie magát. Ezúton is Szívből Gratulálunk! Szép volt fiúk! ?? Hajrá Inota!

2022. április

Kedves Oldallátogató!

8-os informatika szakköröseink ihletet kaptak a beiratkozási plakát láttán, így hirtelen ötlettől vezérelve megkérdezték a kicsiket: miért szeretnek az Inotai Iskolába járni?

2022. április

Kedves Oldallátogató!

Akik a szünet előtti utolsó délutánon nem szeretett volna kézműveskedni, őket remek játékokkal várta Tóthné Péter Erzsike néni, Hajas Attila bácsi, és Gáspárné Horváth Mónika néni a tornateremben. Az ötletes feladatokból álló sorverseny nagy csatára késztette a nebulókat, de a végén – eredménytől függetlenül – a DÖK jóvoltából mindenki kis édességgel indulhatott neki a szünetnek.

2022. április

Kedves Oldallátogató!

Húsvéti szünet előtti délután ügyes kezű napköziseink és akik még csatlakozni szerettek volna hozzájuk Farkas Betti néni, Lőrincz Anita néni, és Máténé Vadász Mónika néni vezetésével nyuszis meglepetéstárgyakat készítettek. Reméljük a Nyuszi értékelte és mindenkit elhalmozott piros tojással! 🙂

2022. április

Kedves Oldallátogató!

Negyedikesink nagy fába vágták a fejszéjüket: tarsolykészítésbe fogtak.

2022. március

Kedves Oldallátogató!

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium és a Vidékfejlesztési Minisztérium megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet pályázatot hirdetett nevelési-oktatási intézmények számára Ökoiskola és Örökös Ökoiskola cím elnyerésére a 2021/2022-es tanévben is.
Mivel az Inotai Tagiskola már két alkalommal sikeresen pályázott, és elnyerte az Ökoiskola címet 2016-ban és 2019-ben is, lehetőségünk nyílt az Örökös Ökoiskola cím megpályázására. Széplaki Magdolna tanárnő vezetésével és a tantestület együttműködésének köszönhetően visszavonásig használhatjuk az Örökös Ökoiskola címet.
A címek átadására 2022. március 26-án került sor Budapesten a Gyermekek Házában.

2022. március

Kedves Oldallátogató!

„Magyarország paralimpiai szereplésére Tokióban, városunk kiváló sportolóinak eredményeire, valamint a Várkerti Általános Iskola Inotai Tagiskolájának sportéletére fókuszált a Várpalotai Olimpiai Baráti Kör péntek délután nyílt kiállítása. A Krúdy Gyula Városi Könyvtárban Eiserle Judit, Miklós László, Sztanke József, Kóti László, Fisli Lajos és néhai Csendes Géza sportrelikviái láthatóak az ízlésesen berendezett vitrinekben. A magyarok paralimpiai szerepléséről pedig Urr Anita, a Magyar Paralimpiai Bizottság főtitkára számolt be az érdeklődőknek. A Tokióban megrendezett XVI. Paralimpián Magyarország hét arany-, öt ezüst- és négy bronzérmet szerzett.
Az eseményen a Várpalotai Olimpiai Baráti Kör érdekében 17 éven át végzett odaadó munkájáért Miklós László elismerésben részesült.
Pásztory Dóra kétszeres paralimpiai bajnok úszó videóban küldte el köszöntő szavait a kiállítás alkalmából.
Rácz Gabriella, az Inotai Tagiskola sportéletéről beszélt, Hajas Attila testnevelőtanár és edző pedig Tóth Krisztián 5. osztályos tanítványával tartott egy rögtönzött kick-box bemutatót.” (HírCentrum)
Iskolánk a jeles alkalomra egy kisfilmmel készült:

2022. március

Kedves Oldallátogató!

Negyedikeseink a Lázár Ervin Programon keresztül egy szuper kis előadáson vettek részt „Élet a bakonyi házban” címmel.

2022. március

Kedves Oldallátogató!

Ökoiskola révén semmit nem dobunk ki. Így a mai feladat a 4. osztálynak: túró készítése környezet órán a megmaradt iskolatejből, a savó pedig jó lesz a komposztra… ?

2022. március

Kedves Oldallátogató!

Volt tanítvány virággal és verssel, férfi kollégánk almáspitével köszöntötte a nőket. Az első osztályos fiúk mindenkit külön megköszöntöttek. ♥

2022. március

Kedves Oldallátogató!

Március 7-ét jelölte ki a szervező Mategye Alapítvány a Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulójának lebonyolítására. Minden résztvevő a saját iskolájában írta meg, töltötte ki a feladatlapot. Iskolánkban 14 diák vett részt. Nagy dicséret Nekik!

2022. március

Kedves Oldallátogató!

Negyedikeseink és hatodikosaink még kihasználták az utolsó téli napokat, és belekóstoltak a síelés örömeiben Eplényben. Az élménybeszámolók alapján sok új rajongója lett a téli sportok királyának! 🙂

2022. február

Kedves Oldallátogató!

A február úgy látszik a versenyek hónapja lett: Kezdtük a Varkerti Általános Iskola által meghirdetett Nemes Nagy Ágnes irodalmi verseny 2.helyezésével, folytattuk a „Vigyázz, kész, pénz!” verseny következő fordulóba jutásával, és befejeztük egy kis házi versennyel, amit Tüskevárból rendeztünk. Beszéljenek róla a képek… Csak így tovább! Hajrá 4.osztály! Hajrá Inota!

2022. február

Kedves Oldallátogató!

„Az Ovi-suli programsorozat részeként tartottak télűző kiszebáb égetést csütörtök délután az Inotai Tagiskolában. A rendezvények célja, hogy a leendő első osztályosokkal megkedveltessék, megismertessék az intézményt. Január végén téli kincskeresésben vehettek részt a gyermekek, április 7-én pedig húsvéti szöszmötölővel várják a kicsiket a Készenléti Lakótelep iskolájában.” – HírCentrum

2022. február

Kedves Oldallátogató!

Harmadikosaink előtt kicsit kitárult a világ: az órákat ma nem az iskola falai között töltötték, hanem városismereti sétán vettek részt. Bejárták az összes fontos és nevezetes helyet Várpalotán.

2022. február

Kedves Oldallátogató!

Kicsi elsőseinknél ma medvék lepték el a termet, ugyanis macis témanapot tartottak. Minden órán Brummogóké volt a főszerep, miközben a gyerekek sok új dolgot tanultak meg.

2022. február

Kedves Oldallátogató!

Még mindig csak osztálykörben, de idén is elűztük a telet! Fantasztikus hangulatú farsangi napot csaptunk, szuper jelmezekkel, sok-sok tombolanyereménnyel, eszem-iszommal, dínom-dánommal. 🙂 Köszönjük szépen a szülői hozzájárulásokat, felajánlásokat! ♥

2022. január

Kedves Oldallátogató!

Az Inotai Tagiskola idén is több alkalommal szervez találkozót az iskolába készülő gyerekek és a leendő elsős tanító néni számára. Első Iskolanyitogató foglalkozásunkon az iskolaudvart vették birtokba a gyerekek és szüleik, feladatkártyákat keresve, majd madáertetőt készítettek az alsós tanító nénikkel. Következő foglalkozásunk február 24-én, csütörtökön lesz, 16:30-tól, melyre szeretettel vár minden érdeklődőt Réka néni!

2022. január

Kedves Oldallátogató!

Az Ars Nova rajzosai egy adott tematikát követve alkotnak az idei tanévben. Fokozatosan ismerkednek a vonal, folt, fény-árnyék, arányok megjelenésével a rajzokon.
Íme néhány elkészült munka:

2021. december

Kedves Oldallátogató!

Hagyományaink szerint negyedikeseink minden évben készülnek egy karácsonyi műsorral, melyet kétszer is előadnak. A premier minden évben a Faluházi advent, a második előadás pedig az  utolsó tanítási napon az iskola közössége előtt zajlik. Sajnos még mindig korlátoz bennünket a vírus, így nem ünnepelhettünk együtt a tornateremben. Ám az sem lehet, hogy a gyerekek lemaradjanak egy ilyen előadásról, így idén minden osztály videón keresztül élvezhette a darabot. Nagyon szépen köszönjük a negyedikeseknek és Csupeczné Horváth Réka tanárnőnek!

2021. december

Kedves Oldallátogató!

Az Inotai Tagiskola közössége minden év végén ünnepélyes izgalommal várja azt az eseményt, amelyen a Zeneiskola növendékeivel közösen, egy hangversenyen koronázhatjuk meg az ünnepre hangolódást.
Karácsonyi hangversenyünket a tavalyi adventi időszakhoz hasonlóan idén sem tarthattuk meg hagyományos keretek között.
Mindenképp szerettünk volna azonban ebben az ünnepváró időszakban is a zene nyelvével fordulni az inotai lakóközösséghez. Énekkarunk, zenével foglalkozó tanulóink kis csoportokban, vagy otthoni keretek között készítettek felvételeket, hogy a karácsonyi dallamok, versek, mesék idén is eljuthassanak mindenkihez.
„Karácsonyra hangolódva” címen fűztük egy csokorba a dalokat, hangszeres zeneszámokat, hogy kisfilm keretében mindenkihez eljusson az Inotai Tagiskola karácsonyi üzenete:

BOLDOG, MEGHITT, REMÉNYTELJES ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK!

2021. december

Kedves Oldallátogató!

Elérkeztünk az utolsó gyertya meggyújtásához, melyet a kicsi elsősök lobbantottak lángra. Ezen alkalomból kis műsorral készültek.

2021. december

Kedves Oldallátogató!

Iskolánkban minden évben rendeztünk adventi vásárt tanulóinknak. Ám ezekben a vírusterhes időkben szerettük volna, ha nagyobb közösséggel együtt hangolódhatunk az ünnepre, ezért a védelmet szem előtt tartva, nem az iskola kapuit nyitottuk meg, hanem mi mentünk a kapukon túlra: az iskola előtti térre kitett asztalok roskadoztak a gyerekek, kollégák, szülők által gyártott karácsonyi díszektől, kreatív alkotásoktól. A sok-sok portéka nagy hányada gazdára is lelt, így az osztálykasszák szépen gyarapodtak. Ám ennél sokkal fontosabb, hogy a háttérben szóló karácsonyi dalok, a gyerekek vidám zsivalya, az üstben gőzölgő forró tea, a fényfüzérek fénye nem csak a gyerekeket, családjaikat, de a lakótelepen élőket is idevonzotta. Így tényleg együtt, közösen került mindenki karácsonyi hangulatba.

2021. december

Kedves Oldallátogató!

Egy újabb adveni gyertyát gyújtottunk, most már az öröm lángja is ontja fényét a 2. osztálynak köszönhetően.

2021. december

Kedves Oldallátogató!

Iskolaközösségünk minden adventi vasárnapot követő hétfőn közösen gyújtja meg az adventikoszorún a következő gyertyát. Most a Remény lángja lobban fel, amihez harmadikosaink kis műsorral készültek.

2021. november

Kedves Oldallátogató!

Az előző cikkben az 5-ösöké volt a főszerep, ezt folytatva:
November 17-én a Thuri György Gimnázium ebédlőjében 5 csapat mérte össze tudását a Zenevárjáték keretében. Az 5 fős csapatoknak Giuseppe Verdi életéből és operáiból kellett készülniük, a zeneszerző halálának 120. évfordulója alkalmából.
Iskolánk csapata sajnos az utolsó napra lecsökkent 2 fővel, de ez sem riasztotta vissza Máté Mirát, Sanda Dorotit és Rosta Robertát. Felvállalták a megmérettetést és jól is tették! Második helyezést értek el, minimális (fél pont) különbséggel maradtak le a győztes csapattól.
Borbás Károly tanár úr a verseny szervezője és lebonyolítója idén is különleges, gondolkodtató, asszociációs feladatokkal lepte meg a zenefelismerés mellett a diákokat és felkészítő tanáraikat.
Gratulálunk a „Három muskétás”-nak (csapatunk neve ?) és köszönjük a zeneiskola igazgatójának a kistérségi vetélkedő megszervezését!

2021. november

Kedves Oldallátogató!

Az idei év az 5-ösöké volt a TTT-t – vagy hosszabb nevén: TermészetTudomágyos Tudásbajnokságot – illetően. Ötödik megrendezés, öt tantárgy, öt csapat. Idén is igyekeztünk minél gyakorlatiasabb, gondolkodós, logikázós feladatokkal felmérni a csapatok lélekjelenlétét, problémamegoldó készségét, elméleti felkészültségét. Elveinknek megfelelően most is csak a győztes csapatot kerestük, de meg kell állapítanunk, hogy tulajdonképpen bárki lehetett volna, mert ilyen kiegyenlített verseny még nem volt! Gratulálunk a Várkerti Általános Iskola csapatának, és az összes többi csapatnak is, hiszen tényleg mindenki nagyon ügyes volt! Külön köszönjük a felkészítő/kísérő tanárok munkáját! Reméljük versenyünk elnyerte tanárok és diákok tetszését egyaránt, és jövőre is találkozhatunk!

2021. október

Kedves Oldallátogató!

2021. október 21-én pályaorientációs témanapot tartottak az Inotai Tagiskolában. Az egész délelőtt tartó programokon különböző szakmákat tekinthettek meg a gyerekek.
Holdosi Piroska és Sinkóné Pidl Katalin szervezők a szülők és ismerősök segítségével azt a célt tűzték ki, hogy ezen a rendezvényen a pályaválasztásban segítsék az Inotai Tagiskola tanulóit.
A cukrászat és fondantdísz készítése Lévai Marian, a kozmetika eltérő ágazatainak tevékenysége Kovács Anita tolmácsolásában hangoztak el. Hamvas- Gróf Szabina a fodrászat és fonás rejtelmeibe vezette be a lányokat.
Az elektronika gyakorlati fogásai, melyet Buglyó Gábor mutatott meg, nemtől függetlenül nagy sikert arattak a diákok körében.
A fiúk is változatos foglalkozásokat ismerhettek meg. A Faller Iskola egy hegesztőszimulátorral a hegesztés csínját bínját, Lehozcky Máté és Sinkó Ferenc pedig a földmérést drónnal mutatták be. A hidegburkolást ki is próbálhatták: Bokor Ferenccel csempéztek és fugáztak az ügyes kezű tanulók.
Míg a felsősök a szakmákkal ismerkedtek addig az alsósok élménydús programokban vettek részt. Az állatsimogatóban bárányt, nyulat, kacsát, sőt még vadászgörényt is foghattak, melyet Kéringer Anitának köszönhetünk A katonaság jóvoltából felvehettek menetfelszerelést és lőfegyvereket is megnézhettek testközelből. Az iskola ambu-babáján az újraélesztést gyakorolták Széplaki Emesével és Bakonyvári Szandrával. És még egy kis rajzolás is belefért az idejükbe.

2021. október

Kedves Oldallátogató!

Amikor október 15-én meghirdettük a „szÉPÍTS!” napot, csak remélni mertük, hogy kapunk szülői támogatást. Aztán ahogy beszámoltunk róla, sorra érkezett a segítség, a csodaszép növények, a raklapok, pad, stb. Akkor úgy búcsúztunk, hogy „folytatása következik”, de mi sem gondoltuk volna, hogy ilyen gyorsan. Hétfőn Havasi Éva meglepett bennünket: megjelent egy csiszológéppel, és hupsz az összes raklapot megszabadította mindenféle szálkától, egyenletlenségtől. És ha már a raklapok félig készen álltak, hogy elfoglalják végső helyüket az udvaron, be kellett fejezni a munkát! Így Sinkóné Pidl Kata néni technika órán a nyolcadikosok kezébe kiosztotta az ecsetet, és az iskola udvara egy csapásra gazdagabb lett egy külső tanteremmel. Köszönjük szépen Minónak, és a 8. osztálynak is!

2021. október

Kedves Oldallátogató!

2021. október 17-én került megrendezésre a 34. Várpalotai Félmaraton futóverseny. A szép őszi időjárás sok futni szeretőt aktivizált. Iskolánkból is sok gyerkőc nevezett, akik ügyesen végigfutották vállalt távjukat. Tóth Kriszitán 5. osztályos tanulónk pedig szép eredményt zsebelt be, ugyanis 5 km-es távon a férfiaknál abszolút 3. helyezést ért el! Gratulálunk minden indulónak! Hajrá Inota!

2021. október

Kedves Oldallátogató!

A mai „szÉPÍTS!” napon szuper csapat verődött össze, hogy iskolánk udvarát szebbé, hangulatosabbá tegyük. Köszönjük szépen a szülőknek – Bodroginé Hidi Krisztinának, Buglyó Gábornak, Nádasdy Adriennek, Ruzicska Brigittának, Varga Orsolyának, Varga Tímeának-, a gyerekeknek – Bodrogi Dórának, Bodrogi Petrának, Bugyik Laurának, Márkus Larának, Schiszler Nikolettának és a pedagógusoknak a közreműködést.  Hálásak vagyunk, hogy szabadidejükből áldoztak ránk! Folyt. köv….

2021. október

Kedves Oldallátogató!

Hon- és népismereti tájékozódási futóversenyen II. korcsoportos fiúk között első helyezést ért el Romhányi Péter (4.o), III. korcsoportos lányok között 3. helyezett lett Pacskó Tímea (5.o). Szintén a 3. helyet csípte Csáktornyai Zalán (5.o) a III. korcsoportos fiú kategóriában. IV. korcsoportos lányok közt 1. helyezett Szikszai Viktória (8.o), 2. helyezett Bodrogi Dóra (8.o), a 3. helyezést Agócs Sarolt és Máté Mira (8.o) megosztva szerezték meg.
Gratulálunk a csodás eredményekhez! Hajrá Inota!

2021. október

Kedves Oldallátogató!

A Várpalotai Polgári Együttműködés Egyesület rajzpályázatot hirdetett felső tagozatos és középiskolás tanulóknak „Trianon, ahogy én látom” címmel. A szakmai zsűri a beérkezett pályaművek közül 3. helyezéssel jutalmazta Sénik Dórát, iskolánk 7. osztályos tanulóját.
Gratulálunk Dórinak és felkészítő tanárának, Ivády Veronikának! Hajrá Inota!

2021. október

Kedves Oldallátogató!

Levélkorona-lázban ég az iskola apraja-nagyja. Harmadiktól ötödik osztályig lelkesen készítik a juharfa leveléből a koronát a tanulók. Szerencsére iskolánk csodálatos helyen van és könnyedén beszereztük az alapanyagokat.

2021. október

Kedves Oldallátogató!

Diákolimpia Mezei futóverseny területi döntőjén ezüst érmet szerzett az Inotai Iskola III. korcsoportos fiú csapata. Csapattagok: Oláh Dominik, Tóth Krisztián, Magán Levente, Liszi Noel, Burai László. Gratulálunk a fiúknak, és természetesen a többi résztvevőnek is! Hajrá Inota!

2021. október

Kedves Oldallátogató!

Iskolánk új kollégával bővül. A mai naptól magunk között tudhatjuk Irmát, az ősztündért; akinek feladata a gyerekek köszöntése. Irma történetét az alábbi kis videóban foglaltuk össze:

2021. október

Kedves Oldallátogató!

Iskolánk 2021. október 06-ára papírgyűjtést szervezett. Az elmúlt két évben sajnos ez az akció elmaradt a vírus miatt, úgyhogy volt mit bepótolni! És szernencsére elmondhatjuk, hogy ez 110%-ban sikerült is! A hihetetlen lelkesedésnek köszönhetően extra rekordot döntöttünk: közel 5 tonna papírt sikerült összegyűjteni! Nagyon szépen köszönjük a MÉK Kft.-nek a kivitelezést, és a fantasztikus 40 Ft/kg-os árat!!
Hajrá Inota!

2021. október

Kedves Oldallátogató!

A Vásárhelyi András Tagiskola játékos sportvetélkedőt szervezett a város iskoláinak. Az Inotai Iskola csapata 3. helyezést ért el, melyet a 2. osztályból Fehér Badics Viktória és Varga Levente, a 4. osztályból Nyári Vanesza és Romhányi Péter, az 5. osztályból Hujber Indira és Magán Levente, a 8. osztályból pedig Schiszer Nikoletta és Szalay Dávid alkották. Gratulálunk a résztvevőknek! Hajrá Inota!

2021. október

Kedves Oldallátogató!

A Várpalotai Olimpiai Baráti Kör által szervezett „Tokió 2021.” elnevezésű olimpiai vetélkedőn, az általanos iskolák között 1. helyezést ért el az Inotai Iskola maroknyi kis csapata.
A megmérettetés díszvendége és a zsűri tagja Berecz Zsombor olimpiai ezüst érmes vitorlázónk volt, aki élőben is rendkívül kedves és közvetlen személy.
A szervezőknek köszönjük szépen a lehetőséget!
Hajrá Inota!

2021. október

Kedves Oldallátogató!

Október 4-én a harmadik osztályosok egy Diáksportfesztiválon vettek részt Veszprémben, a Magyar Diáksport Szövetség szervezésében.
A gyerekek különböző sportágak előkészítői foglalkozásait próbálhatták ki. A jó hangulatról a változatos feladatok és a zene is gondoskodott. Fáradtan de élményekkel teli tértek vissza az iskolába tanulóink.

2021. október

Kedves Oldallátogató!

Október 01-jén ünnepeljük az idősek napját. Ez alkalomból második osztályosaink osztályfőnökük Tóthné Péter Erzsébet tanárnő segítségével egy verscsokorral köszöntik a szépkorúakat:

2021. szeptember

Kedves Oldallátogató!

A Marathon TKE idén is megszervezte a Várvölgyi futamot, melyen iskolánk kis csapata is részt vett Hajas Attila tanár úr vezetésével. A kellems őszi napsütéses idő kedvezett diákjainknak, nagyszerű eredmények születtek, melyek részletesen a Dicsőségfalon olvashatók! Gratulálunk a résztvevőknek! Hajrá Inota!

2021. szeptember

Kedves Oldallátogató!

Amíg az iskolában az alsóbb évesek a sportnak hódoltak, addig a 8. osztályosok nekivágtak a fővárosnak, hogy megalapozzanak a tanév történelem tananyagának. A cél eléréséhez két helyszínt látogattak meg: elsőként a Terror-házát, ahol a II. világháborútól a rendszerváltásig kaptak betekintést, majd a Parlament  következett, ahol tulajdonképpen a teljes magyar történelem terítéken volt. Bár a nap tanulásról szólt, azért természetesen a jó hangulat sem maradt el, hiszen volt lufi-partis vonatozás, fitnesz-parkos gépekkel ismerkedés, no meg a budapesti tömegközlekedés szépségei is kaptak szerepet.

2021. szeptember

Kedves Oldallátogató!

Hajas Attila tanár úr vezényletével idén is megtartottuk iskolánkban az Európai Diáksport Napját. Az iskola reggeli biciklis megszállását követően a gyerekek egész nap különböző sportos-ügyességi feladatokkal ismerkedhettek: volt itt tájékozódási futás, biciklis akadálypálya, asztalitenisz, kosárlabda, kézilabda, labdarugás, stb., a kicsik pedig a játszóelemeken fáradhattak el. Jó kis nap volt, már most várjuk  jövő évi 2022 métert! Hajrá Inota!

2021. szeptember

Kedves Oldallátogató!

Hetedikeseink Budapesten jártak kihekyezett tanórákon. A kirándulásról a beszámoló itt olvasható:

2021. szeptember

Kedves Oldallátogató!

Az első osztályosok osztályfőnökük Farkas Betti néni és szüleik segítségével elültették Maggyt (köszönjük a Szalai Pince felajánlását), a kis meggyfát iskolánk udvarán. A délelőtti tanórák keretein belül közösen kókuszgolyót készítettek, majd az elkészült sütivel látták vendégül a szülőket – a jó hangulatú, vidám délutáni csapatépítő programjukon.

2021. szeptember

Kedves Oldallátogató!

A napközisek így élvezik az új homokot, szebbnél-szebb várakat építenek. Élmény figyelni a közös munkát!

2021. szeptember

Kedves Oldallátogató!

2016. júniusában egy nem mindennapi ballagás zajlott le az Inotai Tagiskola falai között. A különlegességet már a kivonuló zene is jelezte: az általános iskolás évek utolsó lépéseinek aláfestése a Csillagok háborúja főcímdala volt.
Aztán folytatódtak a szokatlan dolgok: a búcsúzók nem verseket mondtak, nem megható idézetekkel álltak ki a nagyérdemű elé, hanem egy-egy feledhetetlen élménnyel az elmúlt 8 évből, amit biztosan magukkal visznek emlékként. A furcsaság csak fokozódott, amikor – amit a közönség, és az osztály sem tudott előre – az osztályfőnök is magához ragadta a mikrofont, és megígértette a távozásra kész gyereksereggel, hogy 5 év múlva együtt elevenítik fel azokat a bizonyos emlékeket.
Letelt az az 5 év, és betartották! ♥

2021. szeptember

Kedves Oldallátogató!

Két és fél hónap némaság után – poros álmából – felébredt az iskola csengője: elkezdődik egy újabb tanév. Reméljük egy vidám, mindenkinek sikert hozó évbe vágunk bele! És hogy a hangulatot rögtön az elején megalapozzuk, iskolánk alapítványának a jóvoltából több új játszóelemmel bővülő udvarunkat is átadhattuk diákjaink nagy örömére!