2019 – 2020-as tanév eseményei

2020. augusztus

Kedves Oldallátogató!

Egy cikk, melyben összefoglaltuk mi is történt szépülésileg iskolánkkal március óta:

2020. július

Kedves Oldallátogató!

Ahogy arról már beszámoltunk szombaton nagyon sok segítséget kaptunk tereprendezésben, ami lehetővé tette, hogy azt a 15 db gyümölcsfát, amit iskolánk Önkormányzati pályázati forrásból kapott el tudjuk ültetni. Az akadályok elhárultak, így az ültetés meg is történt kollégák, volt és leendő diákok segítségével! ☺

2020. július

Kedves Oldallátogató!

Intézményünk közösségi kertjébe most már elültetésre kerülnek a gyümölcsfák. Ehhez azonban meg kellett tisztítani a gazzal benőtt területet. Szombaton ez is megtörtént. Köszönjük az ehhez nyújtott segítséget Katona Csaba alpolgármester úrnak, a Várpalotai Közszolgáltató Vállalatnak, az Inota Lakótelepi Polgárőrségnek és Tóth Gábornak, valamint Petneházy Beatrixnak és Besenyei Dávidnak. Segítségük nélkül nem tudtuk volna megkezdeni a munkát.

2020. június

Kedves Oldallátogató!

Az elmúlt pár évben kialakult egy olyan szokásunk, hogy minden félév végén készítünk egy kis összefoglaló videót a félévben történtekről. Így van ez most is:

2020. június

Kedves Oldallátogató!

Bár az idei tanévben az április-májusra eső versenyidőszak ugyan elmaradt, ennek ellenére diákjaink idén is értek szép eredményeket, melyek az alábbi dokumentumban megtekinthetők. Hajrá Inota!

2020. június

Kedves Oldallátogató!

A vírus miatti helyzet azt a változtatást hozta a tanévzárási procedúránkban, hogy az évzáró és a ballagás más időpontban történt, ám a lényeg megmaradt: a bizonyítványok kiosztásra kerültek.

2020. június

Kedves Oldallátogató!

Bármennyire is rendhagyóra sikerült ez az év, azért annyira nem, hogy ballagás ne legyen! Idén is búcsút kell mondanunk a regnáló 8. osztálynak. Jó utat nektek, vigyázzatok magatokra!

2020. június

Kedves Oldallátogató!

Ez az idei tanév sok új dolgot hozott, ám vannak olyan események, amiken nem lehet változtatni: a bizonyítványt ki kell osztani. Különösen nagy pillanat ez a 2. osztályosok életében, hiszen ők ekkor találkoznak először jegyekkel az említett okiratban.

2020. június

Kedves Oldallátogató!

Farkas Dóri (2. osztály) a Bakonyi Csillagászati Egyesület által májusban hirdetett “Rajzoljunk az Űrbatyunak” című pályázatán díjazott lett.
Jutalma, hogy Várpalotán a 2020. augusztus 20-i Űrbatyu II. felbocsátásakor a 6 kiválasztott gyermek között lesz, akik a szonda tartóköteleit elengedhetik.
Gratulálunk Dórinak! Hajrá Inota!

2020. május

Kedves Oldallátogató!

Az idei tanévben iskolánkat két csapat képviselte az Elsősegélynyújtás Oktatásáért Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat által szervezett Országos Elsősegély-ismereti Versenyen. A járványügyi vészhelyzet az amúgy is online fordulókat csak kis mértékben befolyásolta, így folytatni tudtuk a versenyt. 5-6. osztályos kategóriában sajnos a gyakorlati döntő elmaradt, így csapataink végül a 8. és a 10. helyezést érték el az országos versenyen. A csapatok tagjai: Bodrogi Dóra, Könczöl Tamara, Petter Bianka, valamint: Varga Fruzsina, Török Vivien és Pacskó Tímea. Felkészítőjük: Széplaki Magdolna tanárnő. Gratulálunk a szép eredményhez! Hajrá Inota!

2020. április

Kedves Oldallátogató!

Március 16-án már csak a dolgozók hangja hallatszott a folyosókon, gyerekzsivaj már nem volt. ☹ Ültünk a kiürült épületben és bár ezer meg ezer kérdésre kellett gyorsan megtalálnunk a választ, valahogy mindig oda lyukadtunk ki, hogy nem jó ez így, gyerekek nélkül. De aztán rájöttünk, hogy kesergéssel nem megyünk semmire, így a kérdés az lett, hogy mit hozhatnánk ki jót ebből a helyzetből. A válasz adta magát, így természetesen egyből a tettek mezejére léptünk: nagy belső csinosításba kezdtünk. Az elmúlt egy hónapban friss festést kapott az informatika terem, illetve a folyosói szekrények is nagy felújításon estek át. Úgyhogy mi készülünk a visszatérésetekre! Várunk benneteket! Hiányoztok! ❤

2020. április

Kedves Oldallátogató!

Az Országos Honismereti Tanulmányi online versenyen az 5. osztály több tanulója vett részt. Közülük két tanuló ért el kiemelkedő helyezést. Sárvári Vanilla megyei 7. és országos 7. helyezést, Viczena Dominik megyei 5. és országos 5. helyezést ért el. Gratulálunk! Hajrá Inota!

2020. április

Kedves Oldallátogató!

Iskolánk rendelkezik “Elsősegély referencia iskola” címmel, de hogy mit is jelent ez, mivel jár, miről szól, azt most megkérdeztük Sinkóné Pidl Kata tanárnőtől. Íme az összefoglaló tőle:

2020. április

Kedves Oldallátogató!

Az idén októberben neveztünk a „K&H Vigyázz,kész,pénz!” pénzügyi vetélkedőjére. A 3.-4.osztályosok kategóriájában két fordulón keresztül keményen küzdöttek a gyerekek. Dicsően helytálltak és csak 1 ponttal maradtak le a regionális középdöntőből. Teljesítményüket a kiíró is elismerte. Nagyon-nagy gratuláció a csapatnak: Bodrogi Petra (4.osztály), Márkus Lara (4.osztály), Molnár Ákos (3.osztály), Szabó Balázs (3.osztály), Póttag: Rosta Roberta (4.osztály). Hajrá Inota!

2020. március

Kedves Oldallátogató!

A Seregélyesi Baptista Általános Iskola az idei tanévben már ötödik alkalommal hirdette meg az „Indulj el egy úton…!” című természetismereti turisztikai vetélkedőt, amelyen – mint eddig minden évben – több csapattal is részt vettünk. A vetélkedő fő témája az Országos Kéktúra, most a csókakői indulást követően a Bakonyon, Balaton-felvidéken keresztül egészen Tapolcáig „gyalogoltak” a résztvevők. A versenyen a bakancsos turizmus és hegymászás izgalmas és változatos története is szerepet kapott, és egy, a magyar természetjárás életében jelentős szerepet játszó határon túli tájegységgel, hegyvidékkel is megismerkedtek a csapatok. A feladatok játékos jellegűek, főleg logikára, illetve némi kutatómunkára épülnek. A gyerekek nemcsak a megoldások közben, hanem annak eredményeként is új, érdekes és átfogó információkhoz juthattak. A járványügyi vészhelyzet az online feladatok beküldését nem befolyásolta, és szerencsére a „túrázós” gyakorlati feladatot már korábban megoldotta a csapatok egy része, így a karantén ideje alatt is folytatni tudtuk a versenyt. A Monostorapátiban tervezett döntő végül sajnos elmaradt, de 7. osztályos csapatunk így is szép eredményt ért el, hiszen továbbjutottak a döntőbe, s bár a dobogóra sajnos nem jutottak fel, de így is szép eredményt értek el az országos versenyen. A csapat tagjai: Széplaki Álmos Attila, Szlávik Melodi Dorkás, Földesi Péter Ádám és Magán Márk. Felkészítőjük: Széplaki Magdolna tanárnő. Gratulálunk a szép eredményhez! Hajrá Inota!

2020. március

Kedves Oldallátogató!

A HírCentrum Televízió évek óta az iskolai beiratkozási időszakban segítségére siet a szülőknek iskolaválasztás tekintetében. Ma a mi iskolánk mutatkozott be:
„A koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet miatt módosultak az általános iskolai beiratkozások feltételei. A változásokról, illetve az intézmény szakmai programjáról is kérdeztük Tavaszi Ritát, az Inotai Tagiskola tagintézmény-vezetőjét.”

2020. március

Kedves Oldallátogató!

Zsuzsa néninek még nyugdíjasként is szívügye az iskolakert. Most is szerzett bele gyümölcsfákat, amiket Attila és Zsolti bácsi segítségével el is ültettek! Nagyon szépen köszönjük Zsuzsa néni! Reméljük hamar koordinálhatod a gyerekeket a rajtuk termű gyümölcsök leszedése közben!!

2020. március

Kedves Oldallátogató!

Osztályaink a ’48-as forradalomra való múltidézés gyanánt, az elmaradó iskolai ünnepség helyett külön-külön szavalták el a Nemzeti dalt, és szegfűvel tisztelegtek a márciusi ifjak emléke előtt.

2020. március

Kedves Oldallátogató!

Március 10-én megtartottuk az hagyományos szavalóverseny iskolai fordulóját. A versmondók a hazaszeretetről, Trianonról szavaltak. Felemelő élmény volt hallgatni őket!
Két kategóriában hirdetett a zsűri győztest: alsó tagozatban Tili Tirza Napsugár, felső tagozatban pedig Földesi Péter lett az első helyezett. Oklevelet érdemeltek még: Hamvas Dilen, Kondor Kata, Kondor Ádám, Máté Mira, Sajtos Zoltán. Gratulálunk! Hajrá Inota!

2020. február

Kedves Oldallátogató!

Kiszebábot égettünk a napközik, a népi játékok és az iskolakerti szakkörök összefogásával. Az énekléssel, hangszerekkel, zajjal remélhetőleg elűztük a telet! A nagy munkában elfáradtunk, ezért mindenki vidáman ette a zsíros kenyeret lilahagymával.

2020. február

Kedves Oldallátogató!

2020. 02.25-én az 1. osztály bábszínházi előadáson vett részt a Lázár Ervin Program keretein belül. Vitéz László és Vas Julsika történetét izgulhatták, kacaghatták végig a színvonalas műsor alatt.

2020. február

Kedves Oldallátogató!

A tél mehet, a bőség jöhet…. 2020.február 25-én a 2.osztályosok egy közel 100 éves hagyományt a “Tikverőzést” látogatták meg Mohán. A tikverőzés lényege az valójában, hogy a tyúkok bekormozásával elősegítsék az állatok termékenységét. Minden vendég arcára is kerül a koromból. Mellette viszont fánkkal és finom teával vendégelnek meg minden odalátogatót.

2020. február

Kedves Oldallátogató!

Ha február, akkor elkezdődtek a tanulmányi versenyek. A „Szép magyar beszéd” megyei versenyen Könczöl Tamara bizonyította rátermettségét.

A matematika versenyek közül az első, amelyre iskolánk benevezett a „Dunántúli esélyteremtő matematikaverseny” volt. Két nyolcadik osztályos (Gágó Villő, Kolki Áron) és három hatodikos diákunk (Bodrogi Dóra, Könczöl Tamara és Máté Mira) vett részt az iskolai fordulón. 5 feladat megoldására 2 óra állt rendelkezésükre. Kitartóak, ügyesek voltak.

A Zrínyi Ilona matematikaverseny február 21-én zajlott. Iskolánk 2-6. osztályos tanuló közül 16-an jelentkeztek a megmérettetésre.

A 2. osztályból egy kisfiút, Romhányi Pétert indított tanító nénije, Csupeczné Horváth Réka. A 3. osztályosok felkészítője Tóthné Péter Erzsébet volt, a 4.-eseket Farkas Bernadett, míg az 5-6-os diákokat Szabóné Dudás Valéria tanárnő készítette fel.

Nagyon szép eredményt ért el Szabó Balázs, Sárvári Vanilla, Könczöl Tamara és Máté Mira. A többieknek sincs szomorkodásra okuk, szépen teljesítettek. Hajrá Inota!

2020. február

Kedves Oldallátogató!

A Szép magyar beszéd verseny megyei fordulóján iskolánkat két tanuló, Könczöl Tamara (6. o.) és Gágó Villő (8. o.) képviselte. Mindketten nagyon ügyesek voltak. Tamara a kategóriájában 2. helyezést ért el. Gratulálunk! Hajrá Inota!

2020. február

Kedves Oldallátogató!

A hatodikosok az idényben másodszor is elfoglalták a jégpályát egy hétfő délelőttre, csak hogy biztosítva legyen a lendületes hétkezdés. ☺

2020. február

Kedves Oldallátogató!

Leendő elsőseinknek és szüleiknek decembertől kínáltunk lehetőséget arra, hogy megismerkedjenek iskolánkkal, tanító nénijükkel. Iskolanyitogató foglalkozásaink vidám hangulatban teltek, gyerekek-szülők-pedagógusok egyaránt jól érezték magukat. Szeretettel várjuk vissza őket szeptemberben, és persze azokat is, akik nem tudtak részt venni programjainkon.

2020. február

Kedves Oldallátogató!

Itt a február, áll a bál…, méghozzá farsangi! És nem abból sem akármilyen, hanem cirkusz ihlette. Volt itt minden: bohócok, kötéltáncosok, késdobálók, no meg zene-bona, lakoma, jókedv, kacagás! ☺

2020. január

Kedves Oldallátogató!

Harmadikosaink a Lázár Ervin Program keretén belül színház látogatáson vettek részt a Veszprémi Petőfi Színházban, ahol a Spenót Panna című mesejátékot nézték meg.

2020. január

Kedves Oldallátogató!

Véget ért az első félév, így szokásunkhoz híven megint csak készült egy kis filmes összefoglaló:

2020. január

Kedves Oldallátogató!

A magyar kultúra napja alkalmából ellátogatott iskolánkba Lippert Ferkó bácsi, aki egy nagyon jó hangulatú néptáncos bemutatót tartott a tanulók apraja-nagyjának. Ezután lezajlott az ez alkalomra íródott interaktív mese pályázatának sorsolása is, végezetül pedig felsőseink megnézték az utóbbi idők legnagyobb magyar filmjét a Kincsemet, míg alsósaink Ferkó bácsi vezetésével maradtak a tornaterembe egy kis táncházra.

2020. január

Kedves Oldallátogató!

Csupeczné Horváth Réka néni megint ütős kis feladatot talált ki a másodikosoknak: fonalból kis sapkákat készítettek, így csempészve egy kis örömöt a hideg januárba.

2020. január

Kedves Oldallátogató!

Ötödikeseink színházban jártak. Élményeiket, tapasztalataikat osztályfőnökük, Borbély Lilla tanárnő foglalta össze pár mondatban. Íme:

2019. december

Kedves Oldallátogató!

Hagyományainkhoz hűen negyedikeseink készültek a karácsonyi műsorral, melyet a Faluházi premier után az iskolaközösség előtt is előadtak a téli szünet előtti utolsó tanítási napon. A műsor után pedig az is kiderült, hogy az iskolai karácsonyfa alá vajon került-e ajándék? 🙂

2019. december

Kedves Oldallátogató!

Az adventi negyedik vasárnapot pénteken ünnepeltük iskolánkban. Az első osztályosok rövid műsorral köszöntötték az ünnepet,majd Szabóné Dudás Vali néni vezetésével karácsony-váró dalunk 4.verszsakát énekeltük el közösen. Ezek után a népi játékok szakkör résztvevői egy regöléssel örvendeztették meg a közönséget.

2019. december

Kedves Oldallátogató!

Bár lassan itt a karácsony, azért tanulni még kell, órák még vannak, bár ilyenkor azért több játékosságot igyekszünk belecsempészni. Így történt ez a szünet előtti utolsó fizikaórán is a 7. osztályban: a sebesség fogalmának mélyebb elültetése érdekében Szalai Kati néni vitorlásautó-építő versenyt hirdetett, melyeket aztán gyorsan le is teszteltünk, kiszámoltuk a sebességüket, hogy kiderüljön ki építette a legjobb járművet, vagy ki fújta a legnagyobb tüdővel! 🙂

2019. december

Kedves Oldallátogató!

Hagyományainkhoz idén is hűek voltunk: megtartottuk karácsonyi hangversenyünket, melyről a HírCentrum is tudósított:

„Régóta hagyománynak számít, hogy a Várkerti Általános Iskola Inotai Tagiskolája és a Thuri György Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola közös karácsonyi koncertet rendez a Készenléti lakótelep Szent Család Kápolnájában.

„A karácsony közeledtével nemcsak a testünk, de a lelkünk is ünneplőbe öltöztetjük” – kezdte a koncertet köszöntő beszédében Tavaszi Rita a Inotai Tagiskola vezetője. A lelkek ünneplőruháját pedig azok a gyerekek hozták el, akik most a közönség elé léptek.
Az egykori kórus versenyből önálló, visszatérő programmá kinőtt gyermekhangverseny – nem ritkán érdekelt – hallgatói az ünnepi hangulaton és a fiatalok produkcióján elérzékenyülve vettek részt az eseményt lezáró közös éneklésben.

Az idei rendezvényt is – mint évek óta mindig – Szabóné Dudás Valéria, az inotai tagiskola tanára és Borbás Károly a várpalotai zeneiskola pedagógusa szervezte. A gyerekek műsorában a kórusművek és hangszeres szólók mellett helyet kaptak az alkalomhoz illő versek is.

„Valériának évek óta az a kedves szokása, hogy ez alkalomra vissza-visszacsábítja az iskola több volt növendékét egy-egy produkcióra” – mondta zárszavában Borbás Károly. Nem volt ez másként az idén sem, most Papp Kata és Nagy Szebasztián támogatta fellépésével a tagiskola tanulóinak és a zeneiskola növendékeinek karácsonyi koncertjét.”

2019. december

Kedves Oldallátogató!

A harmadik adventi gyertyát a második osztályos tanulók gyújtották meg. A  szeretet jegyében mondták el verseiket,  néhány harmadikos tanulóval együtt. Végül a közös énekléssel zártunk.

2019. december

Kedves Oldallátogató!

Negyedikeseink a Faluházban karácsonyi műsort adtak elő. Az eseményről a HírCentrum is tudósított:

„Advent harmadik szombatján az inotai faluház nagytermét megtöltő közönség előtt Pappné Csesznegi Kornélia az inotai református közösség lelkipásztora – gyújtotta meg a harmadik gyertyát az adventi várakozás koszorúján.
A tiszteletes asszony köszöntő beszédének is egy adventi koszorú volt a témája. Egy – az interneten talált – szokatlan kép magyarázata adta a vázát üdvözlő szavainak.
A három gyertya lángja mellett a Inotai Cseperedő Óvoda és Bölcsőde apróságai és a Várkerti Általános Iskola – Inotai Tagiskolájának negyedikes diákjainak műsora tette emlékezetessé az eseményt.
Az inotai tagiskola következő, hétfői rendezvényére várja az érdeklődőket a Készenléti lakótelep Szentcsalád Kápolnájába szokásos karácsonyi hangversenyére.”

2019. december

Kedves Oldallátogató!

A második adventi gyertya meggyújtásánál a harmadik osztályosok mondtak téli verseket. Mivel a reggeli buszjárat miatt néhányan késve érkeztek iskolába, ők jövő héten mondják el verseiket a másodikos szavalókkal.

2019. december

Kedves Oldallátogató!

Idén is ellátogatott iskolánkba december 6-án a Mikulás. Puttonyában édességet hozott, és minden osztálynak labdacsomagot ajándékozott.

2019. december

Kedves Oldallátogató!

December 5-én rendezte meg iskolánk hagyományos Mikulás sportdélutánját. Fél 3-tól az alsó tagozatosok Mikulás-csalogató sorversenyen vagy kézműves foglalkozáson vehettek részt. A felsősök vidám hangulatú kosarazással várták a Télapót. A sportos és ügyes kezű gyerekeket a foglalkozások után szendvics és ajándék is várta a Diákönkormányzat jóvoltából.

2019. december

Kedves Oldallátogató!

A Kazinczy szépkiejtési verseny iskolai fordulója 2019. december 03-án volt. Hozott és kapott szöveget olvastak fel a tanulók. A megyei fordulót 2020 februárjában rendezik meg Veszprémben, ahol iskolánkat Könczöl Tamara (6. osztály) és Gágó Villő (8. osztály) képviseli. Gratulálunk nekik! Hajrá Inota!

2019. december

Kedves Oldallátogató!

Az első adventi gyertyát a negyedik osztályos tanulók gyújthatták meg. A gyerekek rövid műsorral készültek és tették ünnepélyessé ezt az alkalmat.

2019. november

Kedves Oldallátogató!

A Magyar Diáksport Szövetség szervezésében a városi sportcsarnokban játékos sportvetélkedő diákolimpia területi döntőjén vehettek részt alsós sportos tanulóink. Dobogó közelébe sajnos nem sikerült kerülnie a csapatnak, de ennél sokkal fontosabb, hogy a hangulat nagyon jó volt, a gyerekek élvezték a feladatokat.

2019. november

Kedves Oldallátogató!

2019. november 29-én zajlott a Thury várban a városi mesemondó verseny, amelyen az 1-2. osztályos kategóriában Kondor Ádám (1. osztály) tanulónk az I. helyen végzett. Nővére, Kata a 3-4. osztályos korcsoportban sajnos nem állhatott dobogóra, de szintén nagyon ügyes volt! Gratulálunk mindkettejüknek, csak így tovább! Hajrá Inota!

A HírCentrum összefoglalója az eseményről: „Az idén is alsó tagozatos diákok és óvodások léptek a közönség elé a hagyományos Városi Mesemondó Versenyen. A péntek délutáni esemény ezúttal is a Thury-várban zajlott, ahol az érdeklődő közönség előtt mutatták meg tehetségüket a gyermekek.
Az óvodások versenyében három első helyezettet hirdettek, hiszen a zsűri egyenrangúnak ítélte a gyermekek produkcióit. Székely-Gálffy Dániel, Horváth Emma Róza, Tippán Laura részesültek jutalomban.
Az általános iskola alsó tagozat 1–2. osztályosainál az első helyezett Kondor Ádám, második Oláh Larissza, míg a harmadik Selmeczki Nóra lett.
A 3. és 4. osztályosok versenyében az első Keszler Angelika, a második Egerszegi Rebeka, míg a harmadik helyen Lőrincz Zsombor végzett.”

2019. november

Kedves Oldallátogató!

A Vásárhelyi András Tagiskola november 26-án népdaléneklési versenyt szervezett a Várkerti Általános Iskola három tagintézményének tanulói számára. Inotáról 7 diáklány jelezte szándékát, hogy részt venne a megmérettetésen. Az ünneplőbe öltözött 21 szereplő szívet melengető éneklése elvarázsolta a közönséget.

Tili Tirza (3.o.) Gácsi Jázmin, Márkus Lara, Pál Zoé, Rosta Roberta  (4.o.) köszöni Verebné Hegedüs Rita tanító néninek a felkészítést. Könczöl Tamarát ( 6.o.) és Szlávik Melodit (7.o.) Szabóné Dudás Vali néni készítette fel. Gratulálunk a versenyzőknek!

2019. november

Kedves Oldallátogató!

2019. november 22-én reggel, iskolánk 20 tanulója gyülekezett a várpalotai vasútállomáson. Budapestre utaztak két pedagógus kíséretével. Délelőtt a Hadtörténeti Múzeum állandó kiállítását tekintették meg, majd egy kis villamosozás után a Nemzeti Színház épületét csodálhatták meg. Ezután Vörösmarty Mihály Csongor és Tünde színjátékát nézték meg. Este kicsit fáradtan, de sok élménnyel tértek haza.

2019. november

Kedves Oldallátogató!

Ivády Veronika tanárnő két tanulónkat rajzversenyre vitte Berhidára. Erről az eseményről Vera néni így számolt be:

„A berdhidai Ady Endre Általános Iskolában a minden évben hagyományos „Ady napok” keretében, két tanulót vittem rajzversenyre. Buglyó Veronika és Török Nikolett vállalta a felkészülést. Téma bármelyik Ady vers illusztrációja. Helyben kellett elkészíteniük a diákoknak egy általuk kiválasztott vers alapján, 60 perc alatt az illusztrációt. Az iskolában előre megbeszéltük mit és hogyan tudják megalkotni művüket. A versenyen nagyon sokan gyűltek össze a környező városokból falvakról, így több korcsoportba sorolták a versenyzőket. Főleg festve és szénnel dolgozott a két tanulónk a rajzon. Sajnos, helyezést nem értek el, de a felkészülést és a részvételt emléklappal jutalmazták. Köszönöm a tanulók odaadó munkáját és felkészülését!”

2019. november

Kedves Oldallátogató!

„A varázslat az, ami többé tesz, amit elő tudsz magadból csalogatni. „

Oravecz Nóra

2019. november 21-én délután 18 alsós tanulónk varázsolt el bennünket az iskolai mesemondó versenyen. A két korcsoportban a zsűri a következő diákok produkcióját találta a legkiválóbbnak:

Az 1-2. osztályos korcsoportban: I. helyezett Kondor Ádám (1.osztály); II. helyezett Gáspár Nikolett (1.osztály); III. helyezett Kiss Odett (2.osztály)

illetve

a 3-4. osztályos korcsoportban: I. helyezett Kondor Kata (4.osztály); II.helyezett Tili Tirza Napsugár (3.osztály); III. helyezett Márkus Lara (4.osztály); Különdíj Hamvas Dilen 3.osztály.

A Thury Várban 2019. november 29-én 14.00-kor Kondor Kata és Kondor Ádám képviseli iskolánkat. Sok sikert kívánunk Nekik.
Gratulálunk minden helyezettnek és a többi versenyzőnek is. Hajrá Inota!

2019. november

Kedves Oldallátogató!

Könczöl Tamara beszámolója a Zene-vár játék kistérségi zenetörténeti vetélkedőről:

„2019. november 20-án került megrendezésre a kistérségi Zenevárjáték vetélkedő, amelyre nagy izgalommal készültünk. Liszt Ferenc élete és művei volt a téma. Borbás Károly tanár úr változatos, érdekes, sokszínű feladatokkal látta el az 5 fős csapatokat. Volt anagramma, liszTotó, zenefelismerés és még vaktérképen is kellett dolgoznunk. Boldogok voltunk, amikor meghallottuk: mi lettünk az elsők. Ezután jöhetett a jól megérdemelt süti evés! 🙂

  • Csapatunk tagjai: Bodrogi Dóra, Gágó Villő, Könczöl Tamara, Máté Mira, Sanda Doroti
  • Felkészítő tanárunk: Szabóné Dudás Valéria
2019. november

Kedves Oldallátogató!

A Futsal Diákolimpia Területi Döntőjén 2. helyezést ért el az Inotai Suli csapata. A döntőben sokáig 1:1 volt az eredmény, de a végére fejben egy kicsit elfáradtak a srácok, és csak hajszállal csúsztak le a megyei döntőről. Gratulálunk! Hajrá Inota!

2019. november

Kedves Oldallátogató!

A hatodik osztályosok 2019. november 18-án birtokba vették a várpalotai korcsolyapályát. Szuper volt így kezdeni a hetet!

2019. november

Kedves Oldallátogató!

2019. november 15-én nagyon izgatottak voltak a 2. osztályosok, ugyanis először mentünk korcsolyázni. A gyerekek nagyon élvezték és boldogan mondták hazafelé, hogy ez volt a legszuperebb iskolai napjuk (volt, aki életében most ment először jégre). A sikeres napon fellelkesülve két hetente szeretnénk az izgalmas tesi órákat megismételni. Szerencsére nagyon lelkes szülői segítőkkel karöltve ez úgy gondolom nem lesz probléma.

2019. november

Kedves Oldallátogató!

Iskolánk a Várkertivel karöltve immár 4. éve szervezi meg 8. osztályosoknak szóló Természettudományos Tudásbajnokságát. Idén is színes, érdekes, izgalmas kihívásokat jelentő feladatokkal kellett megküzdenie a versengő 4 fős csapatoknak. (Iskolánkat a Dániel Roland, Kolki Áron, Kovács Richárd, Márcsik Levente összeállítású csapat képviselte.) Az igen kiélezett versenyben, tulajdonképpen pillanatokon múló győzelmet idén az Ősi Általános Iskola csapata vívta ki magának, így egy éven keresztül ők őrizhetik a bajnokság vándorserlegét! Gratulálunk a győztes csapatnak, és természetesen a többi résztvevőnek is, mindenki nagyon ügyes volt!

2019. november

Kedves Oldallátogató!

Iskolánk mesevetélkedőjén a HírCentrum is ott volt:

„A Várkerti Általános Iskola Inotai Tagiskolája lassan negyedszázada rendezi meg évről évre hagyományos mesevetélkedőjét. Idén is öttagú szakavatott zsűri előtt zajlott a verseny, ezúttal Lázár Ervin Négyszögletű Kerek Erdő című meséje volt a volt a feladat.

A játékosan komoly feladatok megoldása mellett a vetélkedő legnépszerűbb feladata most is az aktuális mese egy részletének dramatizálása volt. Ez alkalommal azonban a korábbi évekkel ellentétben nem volt időkorláta a dramatizált meséknek. A megmérettetésre jelentkező hat csapat ki is használta a lehetőséget. A mese négy epizódja jelent meg a gyermekek előadásában, különböző felfogásban. A »Szörnyeteg Lajos jaj de álmos« című történet megjelent az erdőben és egy sporttábor életepizódjában is, de »A fájós fogú oroszlán« sztoriját is két csapat dolgozta fel. Az előadásra kíváncsi közönség és a zsűri előtt megelevenedett »Maminti a kicsi zöld tündér« és »A bárányfelhő bodorító« históriája is.
A Zöld Istvánné által elnökölt zsűri a verseny végén a Várkerti Általános Iskola csapatát hirdette győztesként megelőzve a Bán Aladár Általános Iskola gyermekeit. A harmadik helyen a két csapattal induló Ősi Általános Iskola egyik csapata léphetett a képzeletbeli dobogó harmadik lépcsőjére, de a hagyományoknak megfelelően a helyezést el nemért csapatok tagjai is ajándékot kaptak. A részvételt bizonyító emléklap mellett „cicás toll” és a felkészítő tanárok által horgolt, virágmintás kulcstartó is szerepelt a jutalmak között.”

2019. november

Kedves Oldallátogató!

Ha november, akkor suli-buli! Idén is Szörnyen jó bulit rendeztünk finomabbnál-finomabb horrorisztikus süteményekkel, tökfaragással, lámpás felvonulással, boszorkányokkal, szellemekkel, jósdával, játékbarlanggal, jó zenékkel! A hangulat, mint mindig, most is garantált volt! 🙂

2019. november

Kedves Oldallátogató!

Mindenki nagyon izgatott már a délutáni Szörnyen jó buli miatt. A délelőtt is már erről kellett, hogy szóljon, így  például a 2. osztály tökfaragással múlatta az időt. 🙂

2019. november

Kedves Oldallátogató!

November 6.-án iskolánk 7-8. osztályos tanulói a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakmabemutató rendezvényén vettek részt a Gál Gyula Sportcsarnokban.  Különböző szakmákat és szakképzési lehetőségeket ismerhettek meg, miközben a külön standokon kiállító szakemberek látványos, gyakorlatias tevékenységek keretében tették „kézzel foghatóvá” szakmájukat, melyet az érdeklődők ki is próbálhattak.

2019. október

Kedves Oldallátogató!

Iskolánk Pályaorientációs napot tartott október 24-én. Várpalota különböző vállalatait, magánvállalkozásait látogatták meg. Köszönjük vezetőiknek, hogy lehetőséget biztosítottak a látogatásra! (INOTAL-ZrtMÁVÖcsi cukrászdaSuzuki MészárosSyS-TronixVárpalota KormányablakVárpalotai Közüzemi KftVárpalota Város Polgármesteri HivatalaVolán)

2019. október

Kedves Oldallátogató!

8. osztályosaink közreműködésével zajoltt le Inotán az október 23-i megemlékezés. Az esemény HírCentrum összefoglalója:

„Inota városrészben is megemlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulója alkalmából a 20. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseményére.
A szerda délelőtti eseményen Petneházy Beatrix önkormányzati képviselő mondott köszöntőt, majd az Inotai Tagiskola diákjai adtak műsort.”

2019. október

Kedves Oldallátogató!

2019. október 18-án iskolánk első osztályosai egy diófát ültettek el az udvaron. Az időjárás kegyes volt hozzájuk, így ragyogó napsütésben a szülőkkel karöltve adtak új otthont Zöldinek. Amíg az apukák a fa helyét ásták ki, addig az anyukák és gyerekek diómanókat és diótündéreket készítettek. A kellemes hangulatot fokozta, hogy a szülők üdítővel, süteménnyel, szendviccsel kedveskedtek a gyerekeknek.

2019. október

Kedves Oldallátogató!

Széplaki Magdolna tanárnő pályázatának és az iskolában folyó környezettudatos nevelésnek, programjainknak  köszönhetően az Inotai Tagiskola címmegújítóként második alkalommal is elnyerte az Ökoiskola címet.

A címátadásra ünnepélyes keretek között került sor 2019. október 18-án Budapesten a Balassi Intézetben. Maruzsa Zoltán, az EMMI köznevelésért felelős államtitkára és László Tibor Zoltán, környezetvédelemért felelős helyettes államtitkár adták át az okleveleket az érintett iskolák intézményvezetőinek.

Ennek értelmében az Inotai Tagiskola továbbra is ökoiskolaként működhet 2022. augusztus 31-ig, mely után az örökös cím megpályázása lesz a cél.

2019. október

Kedves Oldallátogató!

Izgalmas technikaórákat tudhatnak maguk mögött a negyedikesek, ugyanis októberben csoportmunkában madárijesztőket készítettek Verebné Hegedüs Rita tanárnéni vezetésével. A mosolygós arcok önmagukért beszélnek!

2019. október

Kedves Oldallátogató!

Iskolánk 8. osztályos tanulói október 16.-án a várpalotai Jó Szerencsét Művelődési Házban megrendezett „Nyitott kapuk” című pályaválasztási  rendezvényen vettek részt, ahol a Thuri György Gimnázium, a Faller Jenő Szakközépiskola, a Magániskola, és a Kolping Szakiskola 2020. szeptemberében induló képzéseit ismerhették meg.

2019. október

Kedves Oldallátogató!

A MATASZ Veszprém Megyei Egyesülete, a HM Katonai és Társadalmi Kapcsolatok Főosztálya támogatásával 70 éves a NATO „Multilevel Force Test” – címmel háromfordulós vetélkedősorozatot szervezett, melyen iskolánk is képviseltette magát. Az első, online fordulóban a katonai szövetségről kellett tesztet kitöltenie a benevező 34 csapatnak. A második és harmadik fordulón viszont már csak a legjobb 12 csapat vehetett részt.

A második fordulóra október 8-án, az MH 54. Veszprém Radarezred Jutasi úti sportpályán került sor, melyen a négyfős csapatoknak hat állomáshelyen különböző, a honvédséghez is köthető feladatokat kellett végrehajtaniuk. Ezek a következők voltak: Mátrix-futás, kézigránát célba dobás, légpuska lövészet, íjászat, sebesült szállítás, és 4×100 méteres fegyveres váltó.

Október 15.-én pedig a harmadik forduló keretében a versenyzők egy harci túrán vettek részt, ahol a Honvéd sportpályáról indulva, egy közel négy kilométeres pályán, hét állomáson, különböző ügyességi feladatokat kellett megoldaniuk. A feladatokat meghatározott időn belül hibátlanul teljesítőket és a gyors végrehajtást a bírák plusz pontokkal jutalmazták. Az utolsó fordulóban már igazi csapatszellem uralkodott az állomáshelyeken, szurkoltak, drukkoltak, bíztatták egymást a versenyzők.

Iskolánk csapata végül ugyan nem lett dobogós – a hatodik helyet szerezték meg -, de a fiúk nagyon jól érezték magukat, és végig összetartva, becsületesen küzdöttek a versenyen, amiért nagy-nagy dicséret illeti őket!

A csapat tagjai: Kolki Áron, Kovács Richárd, Dániel Roland, Széplaki Attila

Felkészítő pedagógusok: Széplaki Magdolna és Hajas Attila

2019. október

Kedves Oldallátogató!

A finommotorika fejlesztése elengedhetetlen az írás megtanulásához. A rajzolás, gyurmázás, tésztagyúrás, legózás, „babrálás” sokat segít, hogy a ceruza azt írja,amit a gyermek szeretne. Az első osztályban egy élvezetes munkával segítette a tanító a kézizmok fejlődését. Ezzel az egyszerű feladattal a gyerekek játszva fejlődtek.

2019. október

Kedves Oldallátogató!

Természetjáráshoz, talán az ősz a legalkalmasabb és a legszebb évszak. Ennek apropójából Attila bácsi egy rögtönzött kirándulást szervezett október 12-én, ahová többen is kerékpárral érkeztek. A meredek oldal leküzdése után, sajnos köd borította hegycsúcsra érkeztek a túrázok, de ez nem szegte senki kedvét. A Baglyas hegyről leereszkedve vették észre a kirándulók, hogy folyamatosan száll fel a köd, és a sulihoz érkezve már napsütésben, kissé fáradtan, de jóízűen fogyasztották el a zsíros kenyeret és mellé a forró teát.

2019. október

Kedves Oldallátogató!

2019. október 11-én iskolánk 22 tanulója Budapestre utazott, hogy az Erkel Színházban az „Operakaland” keretében megnézze a Hunyadi László című operát. Erkel Ferenc három felvonásos műve minden diáknak elnyerte tetszését.

Tanulóink a Kossuth Lajos téren is sétáltak, és az Országház szépséges épületében gyönyörködtek.

2019. október

Kedves Oldallátogató!

A várpalotai rendőrkapitányság egy láthatósági karkötővel lepte meg az első osztályt. Köszönjük szépen!

2019. október

Kedves Oldallátogató!

Október 4-én az Állatok világnapja alkalmából az első osztály „Állati jó nap”-ot tartott. A főszerepet minden tanórán az állatok játszották. Ellátogattak az Alex menhelyre, ahol nagy örömmel fogadták őket a gondozók és a kutyusok egyaránt. Itt megtanulták, hogy hogyan teremtsenek kapcsolatot a kutyusokkal, mit szabad és mit nem szabad nekik enni adni. Állati jó napot töltöttek el az iskolában.

2019. október

Kedves Oldallátogató!

2019.október 4-én a 2.osztályba látogatott Lizi, a terápiás kutya. Az állatok világnapja kapcsán fogadta el meghívásunkat gazdása Szöllősi Eszter, a Búzavirág a Gyermekekért Alapítványtól. A gyerekek nagyon izgatottak voltak, hogy egy kutya fogja bemutatni a feladatokat és még játszik is velük. Nagyon fegyelmezettek próbáltak lenni, de fél szemük Lizin volt. A testnevelés óra végén a  jutalom sem maradt el, pacsit kaptak a kutyától. Annyira feldobódtak, hogy még napköziben is kutyásat játszottak. Nagyon jó hatással volt a gyermekekre, ezért úgy  gondolom nem ez volt az utolsó állatasszisztált terápiás óránk.

2019. október

Kedves Oldallátogató!

Iskolánk rajz szakkörösei beküldték pályaműveiket a Rockpalota által meghirdetett  „Mit jelent számodra a zene?” című rajzversenyre, melyekkel taroltak is!  Gratulálunk az éremesőhöz!

Konkrét eredmények a Dicsőségfalon olvashatóak.

2019. október

Kedves Oldallátogató!

Iskolánk felső tagozatos tanulói közül 16 fő október 1-jén Inotával kapcsolatos helytörténeti vetélkedőn vett részt. 4 csapatban mérhették össze egymással tudásukat változatos feladatokban és témákban. Nemcsak történelemről, de régi mesterségekről, műalkotásokról és a környék élővilágáról is szó esett. Kódfejtés, titkosírás, képfelismerés és puzzle kirakása is szerepelt a feladatok között. A diákok jól érezték magukat, a versenyzés élménye mellett igen jó nyereményekben és egy kis vendéglátásban is részesültek. A zsűri tagjai között találhattuk Katona Csaba alpolgármester urat, valamint Budai Lászlót, a Krúdy Gyula városi könyvtár vezetőjét is. A verseny feladatait Molnár Józsefné állította össze, aki a városi könyvtár munkatársa. Egy tartalmas és hasznos vetélkedőn vehettünk részt, köszönjük az élményt!

2019. október

Kedves Oldallátogató!

Az UNESCO Nemzetközi Tanácsa október 1-jét a zene világnapjának nyilvánította.  Ezen alkalomból egy rögtönzött rendkívüli sorakozóban volt ma részük diákjainknak: a nap Szabóné Dudás Vali néni vezetésével egy közös énekléssel kezdődött.

2019. szeptember

Kedves Oldallátogató!

Az „Európai Diáksport Hét” elnevezésű rendezvényen az egész országban rengeteg iskolája vesz részt. A kezdeményezéshez iskolánk is csatlakozott, megtartottuk az Európai Diáksport Napot. Ennek a napnak az volt a lényege, hogy az iskolákban minden diák és pedagógus legalább 120 percet mozogjon. Ezt az Inotai Iskola is teljesítette szeptember 30-án, aminek része volt egy kerékpártúra, és egy közös futás, ahol mindenki lefutott 2019 méter távot. Továbbá az iskolában egész nap különböző foglalkozási helyek voltak kialakítva, melyeken különböző mozgásos (labdajátékok, küzdősport, alternatív játékok, torna…) tevékenységet folytathattak a diákok és a tanárok.

2019. szeptember

Kedves Oldallátogató!

Csupeczné Horváth Réka néniék kihasználták a tökéletes őszi kirándulóidőt, és hétvégén szülőkkel, gyerekekkel együtt meghódították a Cuha völgyet.

2019. szeptember

Kedves Oldallátogató!

A Dragon Aqua sárkányhajós csapat, melyben 4 tanulónk is evezőt ragadott, a ma délutáni Székesfehérvári versenyen 2. helyezést ért el. (Kovács Richárd, Kolki Áron, Dániel Roland, Széplaki Attila) Gratulálunk!

2019. szeptember

Kedves Oldallátogató!

„70 éves a NATO Multilevel Force Test” címen hirdetett versenyt a Magyar Tartalékosok Szövetsége Veszprém Megyei Egyesülete, melynek első fordulóját sikeresen teljesítette iskolánk 4 fős csapata. Az első fordulóban az elméleti tudásukat tehették próbára, a második fordulóban már ügyességi, fizikai feladatok várnak rájuk. A csapat tagjai: Kolki Áron, Kovács Richárd, Dániel Roland és Széplaki Attila. Gartulálunk fiúk, csak így tovább a következő fordulóban is!

2019. szeptember

Kedves Oldallátogató!

Kicsi másodikosaink a mai napon ügyeskedtek, megcsillogtatták kreativitásukat: Csupeczné Horváth Réka néni értő irányítása mellett baglyos ceruzatartót alkottak. Még sok-sok ilyen jó hangulatú órát kívánunk!

2019. szeptember

Kedves Oldallátogató!

A remek hangulatú Várvölgyi futóversenyen, az Inotai Iskolát két remek kis diák képviselte. Mindketten ezüst érmet szereztek, a kisebbik 2 km-en, míg a nagyobb 7 km-en! Gratulálunk a fiúknak!

2019. szeptember

Kedves Oldallátogató!

„A Társadalmi együttműködést elősegítő programok Várpalotán elnevezésű projekt keretében családi sport- és egészségnapot tartottak az Inotai Tagiskolában szombat délelőtt.

A várpalotai önkormányzat a közelmúltban egy százmillió forintos pályázatot nyert a a Készenléti-lakótelep és Baglyas felzárkóztatására.
A projekt konzorciumi tagja többek között a Várpalotai Polgári Együttműködés Egyesület is, amelynek a fő feladta a pályázaton belül az egészségmegőrzés és az ehhez kapcsolódó prevenciós rendezvények megtartása. Ennek egyik állomása volt a családi sport- és egészségnap. A megjelenteket Campanari-Talabér Márta polgármester, valamint Tavaszi Rita, a Várkerti Általános Iskola Inotai Tagiskolájának tagintézmény-vezetője köszöntötte.

A Társadalmi együttműködést elősegítő programok Várpalotán elnevezésű projekt legfőbb célja a közösségépítés – mondta el Petneházy Beatrix, a Várpalotai Polgári Együttműködés Egyesület tagja.” (HírCentrum)

2019. augusztus

Kedves Oldallátogató!

Augusztus 29-én különleges ünnep volt az Inotai Tagiskolában. Új tagintézmény-vezető, Tavaszi Rita, nyitotta meg a tanévet, köszöntöttünk egy régi-új kollégát, Mag Hedviget. Természetesen a mai nap szokásos is volt részben: 16 kiselsőst köszöntöttünk, ügyes diákok szavaltak. Kívánunk mindenkinek sikeres és jókedvű tanévet!